Tas upp i Dow Jones hållbarhetsindex

PUBLICERAD: 8 september 2016
UPPDATERAD: 24 januari

Billerud Per Lindberg - low– Vi kan och vill bidra till en hållbar framtid, säger Per Lindberg

BillerudKorsnäs har inkluderats i ett av världens mest prestigefyllda hållbarhetsindex; Dow Jones Sustainability Europe Index. Företaget har även utnämnts till hållbarhetsledare inom kategorin ”Containers & Packaging”. BillerudKorsnäs är det enda europeiska företaget i sin kategori att inkluderas.

BillerudKorsnäs fick särskilt höga poäng inom området miljö, till exempel för klimatstrategi, miljöledning och miljörapportering. Även för bland annat etiska riktlinjer och leverantörsstyrning gavs höga poäng.

– Hållbarhet är utgångspunkten i vår strategi för långsiktig och lönsam tillväxt. Det räcker inte längre att enbart minimera sin egen miljöpåverkan som företag traditionellt har gjort, vi i BillerudKorsnäs vill ta hållbarhet längre. Med våra resurseffektiva och innovativa förpacknings­lösningar både kan och vill vi bidra positivt till en hållbar framtid. Därför är jag glad att vårt arbete uppmärksammas och bekräftas internationellt idag av Dow Jones hållbarhetsindex, säger Per Lindberg, vd och koncernchef, BillerudKorsnäs.

BillerudKorsnäs hållbarhetsarbete fokuserar på tre områden: öka kundvärde, bidra till ett hållbart och biobaserat samhälle samt ta ansvar genom hela värdekedjan. Exempelvis har BillerudKorsnäs som mål att ytterligare sänka utsläppen av växthusgaser från produktionen – som redan idag använder biobränslen till 97,6 procent. Bland företagets innovationer för att öka kundvärde och användningen av papper i förpackningslösningar finns en cementsäck som försvinner och blir ett med cementen när den blandas, en lufttät stående påse i papper för torrvaror som socker, mjöl och pasta samt FibreForm – ett formbart papper med extrem töjbarhet.

Dow Jones hållbarhetsindex beskriver hur bolag presterar inom viktiga ekonomiska, miljömässiga och sociala områden. Årligen analyseras 3 400 av de största börsnoterade företagen av RobecoSAM i samarbete med Dow Jones

Läs vidare

Mindre mängd plast i Holmen Iggesunds material för livsmedelstråg

Holmen Iggesund har utvecklat teknik som gör det möjligt att tillverka kartongmaterial med betydligt mindre PET-beläggning. Materialet är idealiskt för tillverkning av livsmedelstråg.
Strömsbruk

Mindre växthusgaser med plastförpackningar än med alternativen

En ny brittisk rapport som tittar på koldioxidpåverkan från förpackningsmaterial har kommit fram till att de viktigaste alternativen till plastförpackningar som kartong, glas, stål och aluminium "släpper ut mer växthusgaser" i de flesta fall.
co2

Nordisk Bioplastförening på Plastteknikmässan i Malmö

Den 10:e och 11 maj pågår Plastteknikmässan på Malmömässan. Två dagar med möten, innovativa utställarnyheter och seminarier. Det är nog ingen överraskning att hållbarhet och cirkularitet kommer att vara ledord under de två dagarna.
malmö

Kinesiska forskare har utvecklat ett nytt glasmaterial

Kina har en forskargrupp utvecklat ett nytt, hållbart glas som är av stort intresse för förpackningsindustrin.
innovation

Senaste nytt

Sveriges mest köpta bil fyller 70 år och har blivit ”grön”

Godisprodukten ”Ahlgrens bilar” kallas ”Sveriges mest köpta bil” – i år fyller den 70 år och har samtidigt fått ny design och en förpackning som till stor del består av ”grön” bioplast.
bilar-plantpack-utvald

Cirkulär förpackningslösning testas på Circle K

För att minska mängden engångsartiklar testar Circle K tillsammans med Panter och Tingstad ett cirkulärt system, där kunderna erbjuds att låna matlådor och muggar för sin takeaway-mat.
Circle K

Fiberflaska som är redo för industriell produktion

Flaskor av fiber är ett område som intresserar många utvecklare och titt som tätt kommer information om nya produkter. Däremot ser man inte mycket av dem på marknaden. På nyligen avslutade Pack Expo i Las Vegas visades ett alternativ.
RyPax-and-CelluComp-Launch-Industry-First-All-Fiber-Bottle-Solutionx

World Packaging Organization och AIPIA i smart samarbete

WPO, World Packaging Organization, och AIPIA har undertecknat ett Memorandum of Understanding (MOU), för att främja sitt samarbete för att dela idéer om smarta förpackningar och den vetenskap som ligger till grund för det.
WPO AIPIAx