Systemverktyget ScanPlant NG optimerar produktionsprocessen

PUBLICERAD: 28 oktober 2019
UPPDATERAD: 25 januari

ScanPlant NG samlar dataregistreringar från mottagning av varor, lager, produktion och leveranser. Detta ger insikt, snabbare uppföljning, bättre kontroll och möjliggör snabba åtgärder vilket kommer att förbättra företagets vinstpotential. (Bild Scanvaegt)

Danska företagen Scanvaegt Systems och Accuratech har utvecklat ScanPlant NG, som optimerar produktionsprocessen och ger högre vinster.
Scanvaegt skriver att ScanPlant NG – Next Generation – är ett exceptionellt systemverktyg för övervakning i realtid och optimering av produktivitet, lagerstatus, utbyte och give-away.

Sedan Scanvaegt Systems och Accuratech ingick ett partnerskap den 16 maj i år (Läs HÄR), har båda parter arbetat intensivt med utveckling av nya hardware- och mjukvarulösningar för kunder inom livsmedelsindustrin.
Det nära samarbetet har nu resulterat i ett nytt manufacturing execution system – ScanPlant NG – som optimerar produktionsprocessen och bidrar till högre vinster.

ScanPlant NG samlar in dataregistreringar från mottagning av varor, lager, produktion och leveranser, som utgör grunden för automatiska nyckeltal och KPI:er i realtid. Detta ger insikt, snabbare uppföljning, bättre kontroll och möjliggör snabba åtgärder vilket kommer att förbättra företagets vinstpotential.

Med ScanPlant NG Yield Control kan även mindre avvikelser i de olika processerna upptäcks snabbt. Detta gör det möjligt att ingripa i tid, minska give-away och undvika förluster i den totala vinsten. Utbytet kan kontrolleras på olika nivåer, såsom avdelningar, dagar, skiften, operatörspartier eller hardware-utrustning.

Med ScanPlant NG Yield Control kan även mindre avvikelser i de olika processerna upptäcks snabbt. Detta gör det möjligt att vidta förebyggande åtgärder, vilket reducerar give-away och förhindrar stora förluster i den totala vinsten. Utbytet kan kontrolleras på olika nivåer, såsom avdelningar, dagar, skift, produktions-batch eller utrustning.

ScanPlant NG tillhandahåller spårbarhet genom alla steg i produktionsflödet – varumottagning, uppskärning, recepthantering, tillverkning, förädling, lager, packning och utleveranser. Detta säkerställer fullt dokumenterad spårbarhet, där de enskilda artiklarna och ingredienserna kan spåras när som helst och var som helst i processen.

ScanPlant NG är ett öppet system, som kan integreras såväl med andra IT-system som med hårdvaruutrustning, inkl. tredjeparts utrustning. Detta gör det möjligt att samla in, kombinera och presentera alla produktionsdata i ett enda system.

Scanvaegt skriver att användarvänlighet, intelligent data-insamling och enkel, öppen integration är nyckelord i ScanPlant NG,. Systemet har har moduler för t ex processtyrning, lagerstyrning, orderstyrning, kvalitetskontroll, vägning & märkning, spårbarhetshantering, m fl. ScanPlant NG har också ett användarvänligt operatörsgränssnitt med snabba, logiska funktioner och ett skärmdesign, som kan anpassas till den enskilda processen, så endast det relevanta skärminnehållet på relevant språk visas. Detta sparar tid i användning, påskyndar driften och förhindrar registreringsfel.

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Efterfrågeökning kräver fabriksexpansion hos Modulpac

Modulpac i Ljungby växer och har nyligen fått flera nya projekt av varierande storlek, både från befintliga och nya kunder. Företaget tillverkare förslutningar till förpackningar. För att fortsätta utvecklas behsva ytterligare fabriksytor.
Modul

Albert Heijn i Holland först med förpackningar av PEF

PEF är ett bioplastmaterial som det pratats om länge. Nu har är det snart dags att kommersialisera materialet. Tidigt ute att använda det i en förpackning blir supermarketkedjan Albert Heijn.
avantium

New Yorks justitieminister stämmer PepsiCo för nedskräpning

New Yorks justitieminister lämnade för några veckor sedan in en stämningsansökan där hon anklagar PepsiCo för att ha skadat allmänheten och misslyckats med att varna konsumenter för miljö- och hälsohot från dess plastförpackningar av engångstyp.
pepsico1x

FunkyPack ska utveckla barriärlösningar för torrformade produkter

FunkyPack är ett nytt, svenskt projekt som ska utveckla smarta barriärlösningar till torrformade produkter. Tekniken att torrforma är etablerad men barriärer är fortsatt ett utvecklingsområde.
Kuddex