Syntegon Technology har utsett hög Tetra Pak-chef till ny VD

PUBLICERAD: 10 februari 2020
UPPDATERAD: 25 januari

Tetra Pak-höjdaren Michael Gross blir ny VD för tyska Syntegon Technology, (f.d. Bosch Packaging Technology). (Bild Tetra Laval)

Michael Grosse, medlem i Tetra Paks globala ledningsgrupp, har utsetts till ny VD för Syntegon Technology, som är det nya namnet på Boschs avknoppade förpackningsdivision Bosch Packaging Technology.

Michael Grosse kommer att tillträda som VD för Syntegon den 1 mars 2020 och han efterträder Stefan Koenig, som arbetat i Bosch-koncernen i 24 år och som varit VD för Bosch Packaging Technology sedan år 2017.

Beskedet om den nye VD:n kommer bara veckor efter att det tillkännagivits att riskkapitalbolaget CVC Capital Partners, som i fjol somras förvärvade förpackningsdivisionen Bosch Packaging Technology från globala teknik- och elektronikjätten Bosch, döpt om nyförvärvet till Syntegon Technology.

Syntegon skriver i ett pressmeddelande att nye VD:n Michael Grosse har stor ledarerfarenhet inom den internationella maskintekniska industrin, särskilt inom områdena process- och förpackningsteknik för livsmedelsindustrin. Michael Grosse kommer närmast från en tjänst som chef för Tetra Paks avdelning för utveckling och service.

”Jag ser fram emot min nya befattning inom Syntegon Technology, som med sin stora erfarenhet och långa tradition är ett enastående företag inom förpackningsindustrin. Tillsammans med Syntegon Technology-teamet kommer jag särskilt att fokusera på att ytterligare förbättra kundnöjdheten och lönsamheten samt erbjuda våra kunder ännu mer innovativa och hållbara förpackningslösningar i framtiden”, säger Michael Grosse i en kommentar till sin utnämning.

Syntegon Technology har sitt huvudkvarter i tyska Waiblingen. Företaget omsatte i fjol 1,3 miljarder euro (ca 13,7 miljarder kronor).

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Metsä Boards falskartongmaskin är nu störst i Europa

Metsä Board, en del av Metsä Group, invigde sin uppgraderade falskartongmaskin i Husum, Sverige, den 11 april.
Ribbon has been cutx

kp lanserar livsmedelstråg av etthundra procent återvunnet material

Klöckner Pentaplast (kp) har lanserat de första livsmedelstrågen bestående av etthundra procent återvunnen PET (rPET) som uteslutande kommer från tråg.
KP trayx

HP kommer till Drupa med tre nyckelord

Nyckelorden för HP på Drupa är automation, integration och hållbarhet, ord som de kommer att ta itu med via tre teknologier.
drupa24_hpx

Yngre vuxna mer intresserade av hållbara förpackningslösningar

Enligt plastförpackningsjätten ALPLA:s ”2024 Sustainability and Convenience in Packaging Survey”, prioriterar yngre shoppare (18-34 år) hållbara förpackningar till den grad att de är villiga att spendera mer, resa längre och göra andra extra ansträngningar för att säkerställa att deras inköp inkluderar miljövänliga vänlig förpackning.
alplax