Syntegon Technology har utsett hög Tetra Pak-chef till ny VD

PUBLICERAD: 10 februari 2020
UPPDATERAD: 25 januari

Tetra Pak-höjdaren Michael Gross blir ny VD för tyska Syntegon Technology, (f.d. Bosch Packaging Technology). (Bild Tetra Laval)

Michael Grosse, medlem i Tetra Paks globala ledningsgrupp, har utsetts till ny VD för Syntegon Technology, som är det nya namnet på Boschs avknoppade förpackningsdivision Bosch Packaging Technology.

Michael Grosse kommer att tillträda som VD för Syntegon den 1 mars 2020 och han efterträder Stefan Koenig, som arbetat i Bosch-koncernen i 24 år och som varit VD för Bosch Packaging Technology sedan år 2017.

Beskedet om den nye VD:n kommer bara veckor efter att det tillkännagivits att riskkapitalbolaget CVC Capital Partners, som i fjol somras förvärvade förpackningsdivisionen Bosch Packaging Technology från globala teknik- och elektronikjätten Bosch, döpt om nyförvärvet till Syntegon Technology.

Syntegon skriver i ett pressmeddelande att nye VD:n Michael Grosse har stor ledarerfarenhet inom den internationella maskintekniska industrin, särskilt inom områdena process- och förpackningsteknik för livsmedelsindustrin. Michael Grosse kommer närmast från en tjänst som chef för Tetra Paks avdelning för utveckling och service.

”Jag ser fram emot min nya befattning inom Syntegon Technology, som med sin stora erfarenhet och långa tradition är ett enastående företag inom förpackningsindustrin. Tillsammans med Syntegon Technology-teamet kommer jag särskilt att fokusera på att ytterligare förbättra kundnöjdheten och lönsamheten samt erbjuda våra kunder ännu mer innovativa och hållbara förpackningslösningar i framtiden”, säger Michael Grosse i en kommentar till sin utnämning.

Syntegon Technology har sitt huvudkvarter i tyska Waiblingen. Företaget omsatte i fjol 1,3 miljarder euro (ca 13,7 miljarder kronor).

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x