Syntegon Technology har utsett hög Tetra Pak-chef till ny VD

PUBLICERAD: 10 februari 2020
UPPDATERAD: 25 januari

Tetra Pak-höjdaren Michael Gross blir ny VD för tyska Syntegon Technology, (f.d. Bosch Packaging Technology). (Bild Tetra Laval)

Michael Grosse, medlem i Tetra Paks globala ledningsgrupp, har utsetts till ny VD för Syntegon Technology, som är det nya namnet på Boschs avknoppade förpackningsdivision Bosch Packaging Technology.

Michael Grosse kommer att tillträda som VD för Syntegon den 1 mars 2020 och han efterträder Stefan Koenig, som arbetat i Bosch-koncernen i 24 år och som varit VD för Bosch Packaging Technology sedan år 2017.

Beskedet om den nye VD:n kommer bara veckor efter att det tillkännagivits att riskkapitalbolaget CVC Capital Partners, som i fjol somras förvärvade förpackningsdivisionen Bosch Packaging Technology från globala teknik- och elektronikjätten Bosch, döpt om nyförvärvet till Syntegon Technology.

Syntegon skriver i ett pressmeddelande att nye VD:n Michael Grosse har stor ledarerfarenhet inom den internationella maskintekniska industrin, särskilt inom områdena process- och förpackningsteknik för livsmedelsindustrin. Michael Grosse kommer närmast från en tjänst som chef för Tetra Paks avdelning för utveckling och service.

”Jag ser fram emot min nya befattning inom Syntegon Technology, som med sin stora erfarenhet och långa tradition är ett enastående företag inom förpackningsindustrin. Tillsammans med Syntegon Technology-teamet kommer jag särskilt att fokusera på att ytterligare förbättra kundnöjdheten och lönsamheten samt erbjuda våra kunder ännu mer innovativa och hållbara förpackningslösningar i framtiden”, säger Michael Grosse i en kommentar till sin utnämning.

Syntegon Technology har sitt huvudkvarter i tyska Waiblingen. Företaget omsatte i fjol 1,3 miljarder euro (ca 13,7 miljarder kronor).

Läs vidare

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Tingstad Group köper Converflex i Örnsköldsvik

Tingstad Group fortsätter växa via uppköp. Nyss var det OptiPack i Sunne, nu har man köpt Converflex i Örnsköldsvik.
Paul-Jigbergx

Senaste nytt

Lanserar digitalpress för flexibla förpackningar

Den ska vara 30 procent snabbare och ha 45 procent högre produktivitet än sin föregångare, nya digitalpressen HP Indigo 200K, som enligt tillverkaren ska ge förpackningsindustrin ett ytterligare incitament att gå över till digitaltryck.
C0125.00_04_18_05.Still006

Sverige samlar in fler plastförpackningar enligt FTI

Vi blir allt bättre på att samla in förpackningar i Sverige. Sedan år 2018 har mängden ökat med femton procent. Inte minst är det plastförpackningar som vi hanterar bättre.
FTI pressbild

Världens största kraftlinermaskin startad hos SCA Obbola

Världens största maskin för tillverkning av kraftliner har nu tagits i drift hos SCA i västerbottniska Obbola, utanför Umeå.
_MG_

Ny serie trågpackare från Multivac premiärvisas på interpack

De nya trågpackarna från Multivac i TX6-serien är ett komplement i TX-serien som lanserades år 2019 med den helautomatiska TX 710.
TX 620