swissQprint lanserar robot till storformatsskrivare

PUBLICERAD: 18 april 2016
UPPDATERAD: 25 januari

swissQprint´s hanteringsrobot  som ska visas på drupa 2016.

Schweiziska swissQprint har utvecklat en hanteringsrobot, som eliminerar manuellt arbete genom att ladda och plocka ur styva material, som används för utskrifter i storformatsskrivare.
swissQprint, som tillverkar och levererar olika typer av digitala tryck- och utskriftssystem, kommer att lanserar sin nya robot på drupa 2016 i Düsseldorf.

Enligt företaget eliminerar roboten det manuella arbetet vid utskrifter på styva material i storformatsskrivare, genom att automatiskt ladda och plocka ur utskrifterna. Produktion utan mänsklig övervakning blir möjlig med roboten inkopplad, vilket gör skrivaren mer effektiv för användaren.

De robotstyrda arbetsmomenten ska, enligt swissQprint, finnas tillgängliga på alla nybeställningar av storformatsskrivare, men även kunna appliceras på äldre och redan installerade maskiner. swissQprint skriver att man på så sätt lever upp till sitt löfte att göra nyutvecklade funktioner tillgängliga även för existerande använadare.

Skandinavisk återförsäljare för swissQprints produkter är Nize Equipment i danska Skanderborg, som även har showroom och kontor i Höganäs samt kontor i Espoo, Finland.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x