Sweflex och Dansk Flexo Forum arrangerar framtidsseminarium

PUBLICERAD: 31 januari 2020
UPPDATERAD: 25 januari

Förväntansfulla deltagare vid Absolute Flexo Future-seminariet år 2017. (Bild Sweflex)

Absolute Flexo Future arrangeras vart tredje år och är ett samarbete mellan Sweflex och Dansk Flexo Forum (DFF). Den 2 april i år är det Sweflex, som står som värdar, och seminariet kommer att förläggas till Hotel Tylösand i Halmstad.

Årets titel är ”Flexo technology in 2025” och seminariet kommer att fokusera på framtida utmaningar, teknik och hållbar design inom förpackningsbranschen.

Föreläsarna kommer både från näringslivet och den akademiska världen och representerar bland annat Pearl Fischer, Esko, MacDermid, Allstein, Lund – och Karlstad universitet. Bo Wallteg, chefredaktör för Packnews och nord emballage, kommer att agera moderator och lotsa deltagarna genom seminariet.

DFF och Sweflex förväntar sig uppåt 200 deltagare från Danmark, Sverige och andra europeiska länder.

”Det är viktigt för både oss och DFF att vi planerar för ett seminarium, som kan sia om vad som händer i branschen om fem år. Genom att arrangera ett seminarium tillsammans med DFF, får våra medlemsföretag möjlighet till ett större nätverk och vi kommer naturligtvis att ha en Table Top i anslutning till seminariet. Ett utmärkt tillfälle för företagen att skapa kontakt och visa upp sina tjänster och produkter”, säger Göran Dahl, ordförande i Sweflex.

En återkommande tradition är att seminariet tjuvstartar redan på onsdagen (den 1 april) med ”Get together och Pytt i panna”, där man – i en avslappnad miljö – kan möta nya och gamla vänner i flexobranschen.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x