Svenskt trackingsystem spårar kycklingprodukter i Kazakstan

PUBLICERAD: 14 februari 2018
UPPDATERAD: 25 januari

Genom att scanna förpackningens QR-kod med en smartphone får konsumenten information om produkten, dess ursprung, tillverkare, etc.|”Det här visar att vår teknik fungerar oavsett var kunder och konsumenter befinner sig i världen”, säger Stephan Pakh.

Svenska TracTechnology AB har fått en order från Capital Project Ltd., som är en av Kazakstans största producenter av kyckling och ägg.
Affären initierades när TracTechnology tillsammans med landsbygdsminister Sven-Erik Bucht besökte Kazakstan hösten 2016.

Ordern innebär att TracTechnology tar hand om kedjan för spårbarhet och ursprungsmärkning, samt att kundens produkter och förpackningar förses med QR-koder, som innehåller information om produkten, ursprung och företaget. QR-koderna scannas av konsumenten med en smartphone.

Capital Project Ltd, som lagt ordern, ser att den svenska trackinglösningen påskyndar bolagets möjlighet att öka sin hemmamarknad, men även möjliggör export till länder, som ställer höga krav på ursprungsmärkning, till exempel Kina.

”Det här visar att vår kunskap och teknik fungerar lika bra, oavsett var kunder och konsumenter befinner sig i världen”, säger Stephan Pakh, som är ansvarig för TracTechnologys internationella kunder.

Capital Project i Kazakstan har 1.600 anställda och producerar årligen 300 miljoner ägg och 20.000 ton kyckling samt har 30.000 hektar med växtodling för foder.

I Sverige ursprungsmärker TracTechnology kött och köttförpackningar åt bl.a. HälsingeStintan och Skövde Slakteri. Hos FoodCompany används bolagets teknik på produkterna ”Färdiga måltider”.

—————————————–
TracTechnology AB erbjuder genom MeatTrac en komplett systemlösning, som möjliggör spårning och autentisering av livsmedelsprodukter/-förpackningar i hela kedjan från ”Gård till Gaffel”. MeatTrac är patentskyddat i Sverige, Ryssland, EU samt USA.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Johan Nellbeck lämnar Holmen Iggesund i samband med omorganisation

Holmens styrelse har idag beslutat att samla koncernens kartong- och pappersverksamhet i ett nytt samlat affärsområde, Holmen Kartong & Papper. I samband med detta kommer Holmen Iggesunds vd, Johan Nellbeck, att lämna företaget.
igge-johan2-utvaldx

CCL Industries öppnar ny sleevetillverkning

CCL Industries som tillverkar specialetiketter, säkerhets- och förpackningslösningar, har officiellt öppnat sin nya etiketthub i Dornbirn, Österrike, och slutfört flytten från tyska Hohenems.
CCL-Dornbirn_27_by_Marcel_Hagen-studio22-768x512x

Nordvalls Etikett ingår partnerskap med utländska producenter

Nordvalls Etikett AB har slutit ett samarbetsavtal med holländska Geostick och franska Stratus Packaging. Bakgrunden till samarbetet är att bibehålla och stärka gemensamma marknadsandelar på en kraftigt konkurrensutsatt marknad.
Vid frågor om bilden, skriv till: christian.andersson@apeloga.se

Majoritet av konsumenter prioriterar inte återanvändbara förpackningar

Det globala konsultföretaget PA Consulting (PA), med basen i Storbritannien, genomförde nyligen en enkät bland fyratusen konsumenter i Storbritannien och USA. Den avslöjade nya insikter om konsumenternas attityder till förpackningar i snabbrestaurangsbranschen.
Reusable cup