Svenskt trackingsystem spårar kycklingprodukter i Kazakstan

PUBLICERAD: 14 februari 2018
UPPDATERAD: 25 januari

Genom att scanna förpackningens QR-kod med en smartphone får konsumenten information om produkten, dess ursprung, tillverkare, etc.|”Det här visar att vår teknik fungerar oavsett var kunder och konsumenter befinner sig i världen”, säger Stephan Pakh.

Svenska TracTechnology AB har fått en order från Capital Project Ltd., som är en av Kazakstans största producenter av kyckling och ägg.
Affären initierades när TracTechnology tillsammans med landsbygdsminister Sven-Erik Bucht besökte Kazakstan hösten 2016.

Ordern innebär att TracTechnology tar hand om kedjan för spårbarhet och ursprungsmärkning, samt att kundens produkter och förpackningar förses med QR-koder, som innehåller information om produkten, ursprung och företaget. QR-koderna scannas av konsumenten med en smartphone.

Capital Project Ltd, som lagt ordern, ser att den svenska trackinglösningen påskyndar bolagets möjlighet att öka sin hemmamarknad, men även möjliggör export till länder, som ställer höga krav på ursprungsmärkning, till exempel Kina.

”Det här visar att vår kunskap och teknik fungerar lika bra, oavsett var kunder och konsumenter befinner sig i världen”, säger Stephan Pakh, som är ansvarig för TracTechnologys internationella kunder.

Capital Project i Kazakstan har 1.600 anställda och producerar årligen 300 miljoner ägg och 20.000 ton kyckling samt har 30.000 hektar med växtodling för foder.

I Sverige ursprungsmärker TracTechnology kött och köttförpackningar åt bl.a. HälsingeStintan och Skövde Slakteri. Hos FoodCompany används bolagets teknik på produkterna ”Färdiga måltider”.

—————————————–
TracTechnology AB erbjuder genom MeatTrac en komplett systemlösning, som möjliggör spårning och autentisering av livsmedelsprodukter/-förpackningar i hela kedjan från ”Gård till Gaffel”. MeatTrac är patentskyddat i Sverige, Ryssland, EU samt USA.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x