Svenskägt bolag vinner pris i Kina

PUBLICERAD: 23 september 2013
UPPDATERAD: 24 januari

polykemi Kina low

Ystadsbaserade Polykemi AB:s helägda dotterbolag Polykemi China har för andra året i rad vunnit ett meriterande innovationspris i Kina. Polykemi China är  vinnare i internationella mediekoncernen Ringiers Technology Awards. Priset anses vara den mest prestigefyllda utmärkelsen man kan få inom plastbranschen i Kina.

”Det var fantastiskt roligt och ärofullt att få priset. Den här utmärkelsen visar att vi är ett av Kinas viktigaste och mest innovativa plastföretag”, säger Magnus Lindahl, vd på Polykemis helägda dotterbolag i Kina..

Ringier vill med sina utmärkelser inspirera kinesisk industri till att utveckla nya intressant material där bland annat kostnadseffektivitet, produktionssäkerhet och miljöaspekter står i fokus. Mer än 200 företag var nominerade i år.

Polykemi China fick utmärkelsen för sitt material, PC/ASA FS9 PAS UV4 som av juryn framhölls som ett av de stora innovativa materialen.

Motiveringen lyder:

I Kina har Polykemi föresatt sig att upprätthålla vidareutvecklingen högpresterande konstruktionsplaster och tillhandahålla marknaden med enastående materiallösningar. PC/ASA FS9 PAS UV4 är ett material med en väldigt speciell sorts funktionalitet. Det uppvisar inte bara utmärkt tålighet mot solljus och värme, det har även förmågan att leda bort statisk elektricitet. Det är dessutom en egenskap som är permanent knuten till materialet, till skillnad från äldre teknik som bara gav funktion med begränsad livslängd. Nyttan med att ha en antistatiska egenskaper plasten är framför allt att de artiklar som tillverkas av den inte drar till sig damm. PC/ASA FS9 PAS UV4 har fått lysande omdömen när den utvärderats för interiöra bildetaljer. För sådana ändamål så har materialet nu kommit till användning hos ledande globala biltillverkare och ytterligare implementeringsprojekt är redan startade. 

 

 

 

 

 

Läs vidare

Mindre mängd plast i Holmen Iggesunds material för livsmedelstråg

Holmen Iggesund har utvecklat teknik som gör det möjligt att tillverka kartongmaterial med betydligt mindre PET-beläggning. Materialet är idealiskt för tillverkning av livsmedelstråg.
Strömsbruk

Mindre växthusgaser med plastförpackningar än med alternativen

En ny brittisk rapport som tittar på koldioxidpåverkan från förpackningsmaterial har kommit fram till att de viktigaste alternativen till plastförpackningar som kartong, glas, stål och aluminium "släpper ut mer växthusgaser" i de flesta fall.
co2

Nordisk Bioplastförening på Plastteknikmässan i Malmö

Den 10:e och 11 maj pågår Plastteknikmässan på Malmömässan. Två dagar med möten, innovativa utställarnyheter och seminarier. Det är nog ingen överraskning att hållbarhet och cirkularitet kommer att vara ledord under de två dagarna.
malmö

Kinesiska forskare har utvecklat ett nytt glasmaterial

Kina har en forskargrupp utvecklat ett nytt, hållbart glas som är av stort intresse för förpackningsindustrin.
innovation

Senaste nytt

Sveriges mest köpta bil fyller 70 år och har blivit ”grön”

Godisprodukten ”Ahlgrens bilar” kallas ”Sveriges mest köpta bil” – i år fyller den 70 år och har samtidigt fått ny design och en förpackning som till stor del består av ”grön” bioplast.
bilar-plantpack-utvald

Cirkulär förpackningslösning testas på Circle K

För att minska mängden engångsartiklar testar Circle K tillsammans med Panter och Tingstad ett cirkulärt system, där kunderna erbjuds att låna matlådor och muggar för sin takeaway-mat.
Circle K

Fiberflaska som är redo för industriell produktion

Flaskor av fiber är ett område som intresserar många utvecklare och titt som tätt kommer information om nya produkter. Däremot ser man inte mycket av dem på marknaden. På nyligen avslutade Pack Expo i Las Vegas visades ett alternativ.
RyPax-and-CelluComp-Launch-Industry-First-All-Fiber-Bottle-Solutionx

World Packaging Organization och AIPIA i smart samarbete

WPO, World Packaging Organization, och AIPIA har undertecknat ett Memorandum of Understanding (MOU), för att främja sitt samarbete för att dela idéer om smarta förpackningar och den vetenskap som ligger till grund för det.
WPO AIPIAx