Svenskägt bolag vinner pris i Kina

PUBLICERAD: 23 september 2013
UPPDATERAD: 24 januari

polykemi Kina low

Ystadsbaserade Polykemi AB:s helägda dotterbolag Polykemi China har för andra året i rad vunnit ett meriterande innovationspris i Kina. Polykemi China är  vinnare i internationella mediekoncernen Ringiers Technology Awards. Priset anses vara den mest prestigefyllda utmärkelsen man kan få inom plastbranschen i Kina.

”Det var fantastiskt roligt och ärofullt att få priset. Den här utmärkelsen visar att vi är ett av Kinas viktigaste och mest innovativa plastföretag”, säger Magnus Lindahl, vd på Polykemis helägda dotterbolag i Kina..

Ringier vill med sina utmärkelser inspirera kinesisk industri till att utveckla nya intressant material där bland annat kostnadseffektivitet, produktionssäkerhet och miljöaspekter står i fokus. Mer än 200 företag var nominerade i år.

Polykemi China fick utmärkelsen för sitt material, PC/ASA FS9 PAS UV4 som av juryn framhölls som ett av de stora innovativa materialen.

Motiveringen lyder:

I Kina har Polykemi föresatt sig att upprätthålla vidareutvecklingen högpresterande konstruktionsplaster och tillhandahålla marknaden med enastående materiallösningar. PC/ASA FS9 PAS UV4 är ett material med en väldigt speciell sorts funktionalitet. Det uppvisar inte bara utmärkt tålighet mot solljus och värme, det har även förmågan att leda bort statisk elektricitet. Det är dessutom en egenskap som är permanent knuten till materialet, till skillnad från äldre teknik som bara gav funktion med begränsad livslängd. Nyttan med att ha en antistatiska egenskaper plasten är framför allt att de artiklar som tillverkas av den inte drar till sig damm. PC/ASA FS9 PAS UV4 har fått lysande omdömen när den utvärderats för interiöra bildetaljer. För sådana ändamål så har materialet nu kommit till användning hos ledande globala biltillverkare och ytterligare implementeringsprojekt är redan startade. 

 

 

 

 

 

Läs vidare

kp lanserar livsmedelstråg av etthundra procent återvunnet material

Klöckner Pentaplast (kp) har lanserat de första livsmedelstrågen bestående av etthundra procent återvunnen PET (rPET) som uteslutande kommer från tråg.
KP trayx

Bioplastproduktionen väntas växa med sjutton procent kommande fem år

En aktuell marknadsstudie förutspår en årlig tillväxt på 17 procent för biobaserade polymerer mellan år 2023 och år 2028.
csr

Notpla och Duni Group lanserar sjögräsbelagda livsmedelsförpackningar

Grundat i ett gemensamt fokus på hållbarhet och innovation, ingår Duni Group och det brittiska företaget Notpla ett nytt samarbete. Som ett första steg av samarbetet lanserar Duni Group en ny plastfri matförpackning med en unik sjögräsbeläggning
alga 1x

Mikroalger kan användas för tillverkning av bioplast

En forskare i Umeå visar att nordiska mikroalger som odlas i avloppsvatten kan användas för att producera PHB, en nedbrytbar bioplast.
20200131_115251

Senaste nytt

Metsä Boards falskartongmaskin är nu störst i Europa

Metsä Board, en del av Metsä Group, invigde sin uppgraderade falskartongmaskin i Husum, Sverige, den 11 april.
Ribbon has been cutx

kp lanserar livsmedelstråg av etthundra procent återvunnet material

Klöckner Pentaplast (kp) har lanserat de första livsmedelstrågen bestående av etthundra procent återvunnen PET (rPET) som uteslutande kommer från tråg.
KP trayx

HP kommer till Drupa med tre nyckelord

Nyckelorden för HP på Drupa är automation, integration och hållbarhet, ord som de kommer att ta itu med via tre teknologier.
drupa24_hpx

Yngre vuxna mer intresserade av hållbara förpackningslösningar

Enligt plastförpackningsjätten ALPLA:s ”2024 Sustainability and Convenience in Packaging Survey”, prioriterar yngre shoppare (18-34 år) hållbara förpackningar till den grad att de är villiga att spendera mer, resa längre och göra andra extra ansträngningar för att säkerställa att deras inköp inkluderar miljövänliga vänlig förpackning.
alplax