Svenskägt bolag vinner pris i Kina

PUBLICERAD: 23 september 2013
UPPDATERAD: 24 januari

polykemi Kina low

Ystadsbaserade Polykemi AB:s helägda dotterbolag Polykemi China har för andra året i rad vunnit ett meriterande innovationspris i Kina. Polykemi China är  vinnare i internationella mediekoncernen Ringiers Technology Awards. Priset anses vara den mest prestigefyllda utmärkelsen man kan få inom plastbranschen i Kina.

”Det var fantastiskt roligt och ärofullt att få priset. Den här utmärkelsen visar att vi är ett av Kinas viktigaste och mest innovativa plastföretag”, säger Magnus Lindahl, vd på Polykemis helägda dotterbolag i Kina..

Ringier vill med sina utmärkelser inspirera kinesisk industri till att utveckla nya intressant material där bland annat kostnadseffektivitet, produktionssäkerhet och miljöaspekter står i fokus. Mer än 200 företag var nominerade i år.

Polykemi China fick utmärkelsen för sitt material, PC/ASA FS9 PAS UV4 som av juryn framhölls som ett av de stora innovativa materialen.

Motiveringen lyder:

I Kina har Polykemi föresatt sig att upprätthålla vidareutvecklingen högpresterande konstruktionsplaster och tillhandahålla marknaden med enastående materiallösningar. PC/ASA FS9 PAS UV4 är ett material med en väldigt speciell sorts funktionalitet. Det uppvisar inte bara utmärkt tålighet mot solljus och värme, det har även förmågan att leda bort statisk elektricitet. Det är dessutom en egenskap som är permanent knuten till materialet, till skillnad från äldre teknik som bara gav funktion med begränsad livslängd. Nyttan med att ha en antistatiska egenskaper plasten är framför allt att de artiklar som tillverkas av den inte drar till sig damm. PC/ASA FS9 PAS UV4 har fått lysande omdömen när den utvärderats för interiöra bildetaljer. För sådana ändamål så har materialet nu kommit till användning hos ledande globala biltillverkare och ytterligare implementeringsprojekt är redan startade. 

 

 

 

 

 

Läs vidare

Mondi och traceless lanserar en biobaserad coating som drastiskt minskar CO2

Mondi och det tyska företaget traceless har etablerat ett partnerskap för utveckling av biobaserade coatings. Nu är den första produkten klar. Den sägs minska CO2-utsläppen med 95 procent.
MNDPR291a

Woola vill ersätta plastemballage med spillull

Förpackningsföretaget Woola jobbar med fårull som hållbart alternativ till plast.
Pressbild_Woola förpackningsmaterial

ICA-handlaren börjar med komposterbara bärkassar innan skatten tas bort

I höst tas skatten på plastbärkassarna bort men Filip Cronberg som driver ICA Kvantum i Klippan återinför komposterbara kassar redan nu.
ICA Gaiax

Återanvändbara biobaserade muggar från Sulapac hos Burger King

Restel, ett finskt restaurang- och cateringföretag, startar en pilot med återanvändbara dryckesmuggar gjorda av biobaserat och återvinningsbart Sulapacmaterial i utvalda restauranger, inklusive två Burger King restauranger.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x