Svenska San Sac Group köper balpressbolag i Storbritannien

PUBLICERAD: 28 augusti 2016
UPPDATERAD: 25 januari

Orwaks svenska balpressar kommer nu att marknadsföras och säljas i Storbritannien av Easi Recycling.

Svenska San Sac Group, där bland annat balpresstillverkaren Orwak ingår, har gjort ett strategiskt förvärv av det brittiska företaget Easi Recycling (Easi) i York i norra England.
Easi bedriver försäljning och uthyrning av balpressar främst i de nordliga delarna av England och i Skottland. Företaget omsätter 30 miljoner kronor och har en personalstyrka på 25 personer.

San Sac Group skriver i ett pressmeddelande att förvärvet syftar till att stärka positionen på marknaden. Easi kommer i början av 2017 att inleda marknadsföring och försäljning av Orwaks balpressar i Storbritannien.

Orwak, som är en ledande aktör inom komprimerings- och balningslösningar, har sitt huvudkontor i småländska Sävsjö och dotterbolag i Japan, Polen och Sverige samt ett distributörsnätverk, som sträcker sig över ett 40-tal länder.

San Sac Group bildades 2014, när källsorterings- och avfallshanteringföretaget San Sac samt dess systerbolag ILAB Container och Rubaek gick samman med Enviropac och med investeringsfonden Accent Equity 2012 som huvudägare. 2015 expanderade koncernen genom uppköpet av balpresstillverkaren Orwak.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Thorbjörn Sagerström på DS Smith Norden ser en positiv trend för industrin

Vi kontaktade Thorbjörn Sagerström, vd på DS Smith i Norden och dessutom ordförande i Grafiska Föreningen, för att få hans synpunkt på läget för wellpapp- och kartongbranschen och för hans eget företag.
DSsmith1-1024x683-1x

Ny undersökning visar att svenskar är splittrade kring plastpåseskatten

Åsikterna om att plastpåseskatten försvinner är minst sagt splittrade, och över hälften av alla svenskar tycker det är viktigt att användningen av plastpåsar fortsätter att minska. Det visar en ny Novusundersökning som Håll Sverige Rent låtit göra.
dreamstime_7756854x

Tidningen Packnews fyller 90 år!

I år fyller tidningen Packnews 90 år. En anmärkningsvärd ålder på en branschtidning, men en ålder som inte på något sätt avspeglas i kvaliten, tidningen är starkare och fräschare än någonsin. Här ger tidningens chefredaktör, Bo Wallteg, en kort bakgrund till de nittio åren.
Packnews-1_24-mailchimp-header-2

Transparent förpackning ger enklare återvinning

Som ett led i arbetet med att minska klimatavtrycket har isoleringproducenten Rockwool förändrat förpackningarna. Något som ökar återvinningsmöjligheterna med 85  procent enligt företaget.
ROCKWOOL förpackning