Svenska Rosti Group förvärvar formsprutningsföretag i USA

PUBLICERAD: 12 januari 2022
UPPDATERAD: 25 januari

Svenska Rosti Group har tillverkning i ett tiotal länder runt om i världen. Bilden visar koncernens anläggning i Polen. (Bild Rosti)|Jonas Persson är koncernchef och VD för Rosti Group. (Bild Rosti)|Rosti Groups svenska tillverkningsanläggning ligger i småländska Gislaved. (Bild Rosti)

Svenska formsprutningsspecialisten Rosti Group, som ingår i investmentbolaget Nordstjernan, har förvärvat det USA-baserade formsprutningsföretaget Plastic Components Inc (PCI). Säljare är investmentföretaget MPE Partners (Morgenthaler Private Equity).

Rosti Group skriver i ett pressmeddelande att förvärvet avsevärt stärker Rostis marknadsposition över hela USA och breddar Rosti-koncernens globala närvaro.

Rosti Groups svenska tillverkningsanläggning ligger i småländska Gislaved. (Bild Rosti)

Rosti Group, som grundades för över 75 år sedan, är ett globalt plastformsprutningsföretag och kontraktstillverkare och betjänar ledande tillverkare inom förpackningar, hushållsapparater, företagsmaskiner, medicin och bilsektorer. Rosti har sitt huvudkontor i Malmö och har – förutom nyförvärvet i USA – tillverkningsenheter och kontor i Sverige (Gislaved), Kina, Tyskland,Malaysia, Polen, Rumänien, Turkiet och Storbritannien.

Jonas Persson är koncernchef och VD för Rosti Group. (Bild Rosti)

”Tillväxt genom sammanslagningar och förvärv är en viktig del av Rostis strategi och vi fortsätter att leta efter högkvalitativa företag, som strategiskt kan förbättra vår verksamhet och skapa meningsfulla möjligheter för våra kunder och anställda. PCI har ett stort kunnande inom ingenjörs- och processteknik och är ett välskött företag som gör just det, de är en fantastisk partner för Rosti”, säger Jonas Persson, koncernchef och VD för Rosti Group.

PCI, som grundades 1989, tillverkar termoplastkomponenter för en mängd olika marknadstillämpningar. Företaget har huvudkontor i Germantown, Wisconsin, och ytterligare enheter i Cary, North Carolina och Clearfield, Utah. PCI:s koncernchef och VD Derrill Rice, kommer även efter Rostis förvärv att fortsätta att leda företaget.

Inga detaljer om köpeskilling eller andra villkor har offentliggjorts.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Är den här dryckesförpackningen en game-changer som skakar om de stora företagen?

Den 15 maj, samlades delar av förpackningspressen i Amsterdam för att ta del av lanseringen av en helt ny förpackningslösning som företaget bakom presskonferensen, Zotefoams, menar är en game changer. Ska de stora tillverkarna av vätskekartongförpackningar känna sig hotade?
rezorce

Framtidssäker och hållbar lösning för transport av staplade kartonger

PepsiCo tillverkar potatischips i Broek op Langedijk i Holland. För transport behövde företaget ett nytt system som på ett tillförlitligt sätt skulle förhindra att kartonger staplade på pallar gled Företaget valde Nordsons smältlimsteknik, vilket drastiskt har minskat limkostnaderna och antalet kundklagomål.
Nordson PepsioCo MiniBlue Modul spray applicationx

Förpackningsansvariga hos brittiska FMCG-företag vill bort från plast men det är inte lätt

En ny undersökning från förpackningsföretaget Aquapak av 100 brittiska förpackningschefer inom dagligvarubranschen visar att majoriteten (92 procent) planerar att helt sluta använda plast i sina konsumentförpackningar.
Pasta-packaging

Mondi utvecklar monomaterialförpackning i samarbete med Scan Sverige

Mondi har i samarbete med Scan Sverige skapat en polypropen (PP) baserad monomaterialförpackning, som är designad för återvinning.
MNDPR282ax