Svenska Retursystem etablerar kompetenscentrum i Västerås

PUBLICERAD: 24 februari 2022
UPPDATERAD: 25 januari

I anslutning till sin stora logistik- och tvättanläggning i Västerås har Svenska Retursystem nu inrättat ett kompetenscentrum som tagit över ansvaret för företagets omfattande logistikstyrning. (Bild Svenska Retursystem)|”Det här är en häftig milstolpe för Svenska Retursystem”, säger Pernilla Lindström och Fredrik Thapper.

På sin stora logistik- och tvättanläggning i Västerås har Svenska Retursystem etablerat ett eget kompetenscentrum, som nu har tagit över ansvaret för hela bolagets omfattande logistikstyrning.

Svenska Retursystem skriver att man anställt 20 nya medarbetare, vilka nu ansvarar för daglig planering, kundservice, saldokontroll och kundreskontra i en medarbetarstyrd organisation.

”Det här är en milstolpe för Svenska Retursystem! För första gången i vår historia så har vi nu fullt eget ansvar för logistikflödet och teamen arbetar utifrån principerna för ett självledarskap”, säger Fredrik Thapper, Supply Chain manager på Svenska Retursystem.

”Det här är en häftig milstolpe för Svenska Retursystem”, säger Pernilla Lindström och Fredrik Thapper.

De nya medarbetarna har under hösten 2021 utbildats av det externa företag, som tidigare skötte uppdraget, och har nu sedan januari tagit över hela ansvaret.

”Det har varit och kommer fortsatt att vara en riktigt häftig resa! Hösten har varit väldigt intensiv och utmanande, men samtidigt mycket rolig”, säger Pernilla Lindström, Customer Service and Planning Manager, Svenska Retursystem

Att arbeta med självledarskap och medarbetarstyrning är sedan flera år tillbaka en del i Svenska Retursystems kulturresa. Grunden är att varje medarbetare tillsammans med sina kollegor får ansvar att forma hur uppdraget ska lösas och hur gruppen tillsammans når sina resultat och mål.

”Nu är teamen verkligen i full gång med att driva och själva ta ansvar för verksamheten, samtidigt som de bygger sina team själva och vidareutvecklar sina arbetssätt och metoder”, säger Pernilla Lindström.

Svenska Retursystem skriver i ett pressmeddelande att inrättandet av ett eget kompetenscentrum är ett strategiskt steg för att bygga en långsiktig och bred logistikkompetens inom Svenska Retursystems helt cirkulära flöde.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Klockan tickar för förpackningsföretag om man ska klara EUDR till årsskiftet

Nedräkningen fortsätter mot den 30 december 2024, då de flesta företag baserade i EU eller som levererar varor till EU måste följa EU:s nya avskogningsförordning (EUDR). Det kommer att ställa stora krav på till exempel tillverkare av papper, kartong och förpackningar.
johannes-plenio-1vzLW-ihJaM-unsplashx

Utmaningar vid test av nya biobaserade material i kontakt med livsmedel

Företag som utvecklar nya biomaterial bör tänka på att material tillverkade av biobaserade råvaror kräver minst lika mycket materialtestning som traditionella plaster, ofta till och med mer. Det skriver Niko Markkinen, expert på testning av livsmedelsförpackningar på Measurlabs i Finland.
bottles with different fruit or vegetable juices

Är den här dryckesförpackningen en game-changer som skakar om de stora företagen?

Den 15 maj, samlades delar av förpackningspressen i Amsterdam för att ta del av lanseringen av en helt ny förpackningslösning som företaget bakom presskonferensen, Zotefoams, menar är en game changer. Ska de stora tillverkarna av vätskekartongförpackningar känna sig hotade?
rezorce

Framtidssäker och hållbar lösning för transport av staplade kartonger

PepsiCo tillverkar potatischips i Broek op Langedijk i Holland. För transport behövde företaget ett nytt system som på ett tillförlitligt sätt skulle förhindra att kartonger staplade på pallar gled Företaget valde Nordsons smältlimsteknik, vilket drastiskt har minskat limkostnaderna och antalet kundklagomål.
Nordson PepsioCo MiniBlue Modul spray applicationx