Svenska Orwak AB tecknar rekordavtal med rysk kedja

PUBLICERAD: 2 november 2017
UPPDATERAD: 25 januari

Sävsjö-baserade Orwak AB ska under tre år leverera balpressar till ryska kedjan X5 Retails alla nya butiker. (Bild Orwak AB)

Svenska Orwak AB har nyligen, via den ryska distributören Proshop, ingått det hittills största affärsavtalet i företagets historia. Det är ett treårskontrakt för distribution av balpressar till X5 Retail, den näst största och starkt expanderande dagligvaruhandelskedjan i Ryssland.
Avtalet innefattar leverans av Orwaks komprimeringsutrustning till alla nya butiker, som X5 Retail öppnar under den aktuella perioden. Idag driver kedjan 10.000 butiker i Ryssland och en fortsatt stark utveckling förväntas under de kommande åren. 

Orwak skriver i ett pressmeddelande att X5 Retail är en bra och väletablerad kund till Orwak sedan flera år tillbaka. Orwak har hittills levererat 10.000 balpressar till butikerna i kedjan. Det nya långfristiga kontraktet är en bekräftelse på ett gott samarbete och en ännu starkare affärsrelation.

”Detat är ett mycket viktigt affärsavtal, som tillförsäkrar Orwak en hög produktionsvolym i fabriken och stärker både vårt varumärke och vår marknadsposition i Ryssland”, säger Tomas Johansson, VP Sales & Marketing för Orwak, i en kommentar.

———————————————-
Orwak är en ledande aktör inom komprimerings- och balningslösningar och erbjuder ett produktsortiment, som underlättar sortering vid källan och ger en lönsammare avfallshantering. Huvudkontoret finns i småländska Sävsjö och försäljningen sker via dotterbolag och distributörer till ett 40-tal länder.

X5 Retail Group är en ledande rysk dagligvaruhandelskedja, som riktar sig till alla kategorier av ryska kunder. ?5 är ett stort och välmeriterat företag med mer än 20 års erfarenhet. 2016 översteg kundantalet 3 miljarder och omsättningen uppgick till 1033,7 miljarder rubel (cirka 149 miljarder kronor).

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x