Svenska Mässan expanderar – bygger hotell i 30 våningar

PUBLICERAD: 17 maj 2017
UPPDATERAD: 25 januari

De tre Gothia Tower-tornen ska få sällskap av ett fjärde ”torn” – en 30- våningars hotell- och kontorsbyggnad vid Korsvägen.|Svenska Mässan VD Carin Kindbom och Svenska Mässan-stiftelsens ordförande Roger Holtback gläds åt de omfattande framtidsplanerna.

Svenska Mässan i Göteborg, som bland annat arrangerar Nordens största förpackningsmässa Scanpack, har presenterat sina expansionsplaner fram till år 2030. I planerna ingår utbyggda entréer, flexibla mötes- och eventytor  – samt inte minst en utökad ökad hotellkapacitet i form av en stor hotell- och kontorsbyggnad vid Korsvägen. 
De nya entréerna prioriteras för att möta marknaden behov anpassas till Västlänkens station vid Korsvägen och de första spadtagen till de nya entréerna tas redan det här året.

”De senaste två åren har vi haft en organisk tillväxt på 35 procent och ökat antalet besök med 30 procent. Vi behöver påskynda expansionen, för att ta till vara på våra möjligheter att växa internationellt och attrahera fler besökare till staden. Vår vision är att skapa Europas mest attraktiva mötesplats genom att erbjuda den bästa helhetsupplevelsen”, säger Carin Kindbom, VD och koncernchef Svenska Mässan, där Gothia Towers ingår. 

Den nya hotell- och kontorsbyggnaden, som planeras i anslutning till Korsvägen, knutpunkt för stadens evenemangsstråk, beräknas bli drygt 30 våningar hög.

”Vi utökar därmed hotellkapaciteten med cirka 350 hotellrum samt flera kontors- och möteslokaler. Planerna omfattar också i ett senare skede ytterligare en hotell- och kontorsbyggnad, belägen vid Mölndalsån. Målet är en total hotellkapacitet år 2030 på cirka 2.000 rum”, säger Carin Kindbom.

De planerade och beslutade investeringarna fram till år 2030 uppskattas i dagsläget till mellan 4 och 5 miljarder kronor.

Svenska Mässan är en ekonomiskt fristående och privat stiftelse, som inte har några ägare eller investerare. Alla investeringar och finansieringen sker på egna meriter och överskotten kan återinvesteras fullt ut i verksamheten.

”Stiftelsens uppdrag är att främja det västsvenska näringslivet och i takt med investeringarnas genomförande kommer de betydelsefulla besökseffekterna att öka kraftigt. Detta gynnar hela staden och regionen”, säger Roger Holtback, stiftelsens ordförande.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Efterfrågeökning kräver fabriksexpansion hos Modulpac

Modulpac i Ljungby växer och har nyligen fått flera nya projekt av varierande storlek, både från befintliga och nya kunder. Företaget tillverkare förslutningar till förpackningar. För att fortsätta utvecklas behsva ytterligare fabriksytor.
Modul

Albert Heijn i Holland först med förpackningar av PEF

PEF är ett bioplastmaterial som det pratats om länge. Nu har är det snart dags att kommersialisera materialet. Tidigt ute att använda det i en förpackning blir supermarketkedjan Albert Heijn.
avantium

New Yorks justitieminister stämmer PepsiCo för nedskräpning

New Yorks justitieminister lämnade för några veckor sedan in en stämningsansökan där hon anklagar PepsiCo för att ha skadat allmänheten och misslyckats med att varna konsumenter för miljö- och hälsohot från dess plastförpackningar av engångstyp.
pepsico1x

FunkyPack ska utveckla barriärlösningar för torrformade produkter

FunkyPack är ett nytt, svenskt projekt som ska utveckla smarta barriärlösningar till torrformade produkter. Tekniken att torrforma är etablerad men barriärer är fortsatt ett utvecklingsområde.
Kuddex