Svenska landslagsspelare på Coca-Colas flasketiketter

PUBLICERAD: 3 maj 2019
UPPDATERAD: 25 januari

Med anledning av sommarens fotbolls-VM i Frankrike kommer sex svenska damlandslagsspelare att finnas med bild på miljontals Coca-Cola-flaskor. Här är det lagkaptenen Caroline Segers porträtt, som pryder etiketten på en Coca-Cola-flaska.|Kosovare Asllani är en av de sex landslagsspelarna vars porträtt kommer att finnas på Coca-Cola-flaskor i sommar.

Inför sommarens fotbolls-VM i Frankrike kommer sex damlandslagsspelare för första gången att pryda Coca-Colas flasketiketter i Sverige. Flaskorna med de exklusiva etiketterna finns i butik från maj till sensommaren och är en del av den satsning Coca-Cola gör tillsammans med Svenska Fotbollförbundet för att uppmärksamma sommarens fotbollsfest och synliggöra spelarna.

Spelarna, som kommer att frontas på flasketiketterna, är Kosovare Asllani, Magdalena Eriksson, Nilla Fischer, Sofia Jakobsson, Hedvig Lindahl och Caroline Seger.

Kosovare Asllani är en av de sex landslagsspelarna vars porträtt kommer att finnas på Coca-Cola-flaskor i sommar.

”Fotboll förenar och få händelser skapar ett lika starkt engagemang som när ett landslag spelar fotbolls-VM. Som stolt sponsor av Svenska Fotbollförbundet är vi därför väldigt glada att ha några av världens bästa spelare på våra etiketter på miljontals flaskor”, säger Olivia Enquist, marknadsdirektör på Coca-Cola AB.

Coca-Cola är partner till Svenska Fotbollförbundet sedan 2017 och inför sommarens VM görs en stor satsning för att lyfta landslaget. Coca-Cola har också ett globalt långsiktigt samarbete med Fifa.

”Det är häftigt att jag och mina lagkamrater kommer att finnas på Coca-Colas flaskor. Det är viktigt att damfotbollsspelare får synlighet, eftersom det bidrar till ett ökat intresse inför sommarens VM och för damfotboll i stort”, säger Caroline Seger, lagkapten för svenska landslaget.

VM-etiketterna finns på flaskorna till Coca-Cola® Original Taste 500 ml och 1,5 liter samt Coca-Cola Zero® Sugar 500 ml och 1,5 liter.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x