Svenska fiberlocket Liplid tar plats hos hamburgerkedjan Max

PUBLICERAD: 18 mars 2022
UPPDATERAD: 25 januari

Svenska fiberlocket Liplid tar nu plats hos hamburgrkedjan Max och kommer att finnas i kedjan samtliga svenska restauranger. (Bild Liplid)|Jesper Berthold är VD på Liplid AB. (Bild RISE)|Till skillnad för andra dryckeslock placeras Liplid innanför bägarkanten vilket underlättar drickandet. (Bild Liplid)

Det svenska fiberlocket Liplid, som nyligen belönats med en World Star, inleder ett samarbete med restaurangkedjan Max Burgers och kommer att finnas på samtliga Max-restauranger i Sverige, där det ska ta plats som lock på de cirka två miljoner dryckesbägare med kaffe, som Max säljer varje år.

Till skillnad för andra dryckeslock placeras Liplid innanför bägarkanten vilket underlättar drickandet. (Bild Liplid)

Liplid-locket, som ersätter konventionella bägarlock av plast, är 100 procent återvinningsbart och 100 procent biologiskt nedbrytbart. Liplid tillverkas genom torrformning av biobaserat fibermaterial från svensk råvara, gran och tall. Till skillnad från andra lock till dryckesbägare så appliceras Liplid-locket innanför bägarens överkant, vilket gör att konsumenten dricker från kanten av bägaren i stället för från en öppning i locket.

”För oss på Max är samarbetet en perfekt lösning. Vi arbetar ständigt med att utveckla vår verksamhet och vår meny för att minska vårt klimatavtryck. Samtidigt vill vi alltid förbättra upplevelsen för våra gäster. Därför har vi efter analyser fastnat för Liplid som det bästa kaffebägarlocket på marknaden”, säger Malin Laurén, inköpschef på Max.

Jesper Berthold är VD på Liplid AB. (Bild RISE)

Liplid-locket är utvecklat av Liplid AB (f.d. UniCup Scandinavia AB) tillsammans med Research Institute of Sweden (RISE). Locket produceras i Sverige. För Liplid AB är samarbetet med Max ett välkommet erkännande, vid sidan av den prestigefyllda World Star-utmärkelsen, som man erhöll i fjol. (Läs HÄR)

”För Max är hållbarhet inte bara ord, det är också en naturlig del i deras värderingar och agerande. De är dessutom noga med att fokus på hållbarhet kombineras med en positiv upplevelse för gästen”, säger Jesper Berthold, VD på Liplid AB och med ett förflutet som ansvarig för förpackningsutveckling och produkttest inom RISE Bioekonomi.

N.B.: Bägarlocket Liplid tillverkas med Göteborgsbaserade företaget PulPacs uppmärksammade torrformningsteknik ”Dry Molded Fiber”.
”Liplid-locken har möjliggjorts med vår fiberformningsteknik och vi kommer även att tillverka de första volymerna Liplid-lock i vår produktionslina i Göteborg”, berättar PulPacs kommunikationschef Ann Dynehäll för packnews.se
Liplid-locket blir den andra PulPac-produkten på kort tid, som introduceras på den svenska marknaden – nyligen har papptubstillverkaren Scandicore offentliggjort att man kommer att ersätta papptubernas ändlock i plast med torrformade fiberbaserade förslutningslock, tillverkade med ”Dry Molded Fiber”-teknik. (Läs HÄR)

Läs vidare

Spartips för wellpappindustrin och dess kunder

Wellpappindustrin kan spara material via en enkel åtgärd enligt brittisk konsult.
1673597177195x

Omni Polymers gillar att återvinna flexibla plastförpackningar

josef-nat

Välkomnar EU:s föreslagna PPWR-regler – med viss kritik

European Bioplastics välkomnar EU:s föreslagna s.k. PPWR-regler för förpackningar och bioplaster – men med viss kritik…
eu-regler-PN-utvald

Svensk Plaståtervinning fick pris som Årets Impact-bolag

På Dagens Industris Gasell-gala i Stockholms stadshus fick Svensk Plaståtervinning ta emot priset som Årets Impact-bolag.
plast-impact-utvald

Senaste nytt

Lignin Industrier säkrar tjugofem miljoner kronor i nyemission

Svenska greentech-företaget Lignin Industries tar in 25 miljoner kronor i en nyemission och fortsätter sin satsning på produktion av biobaserad plast med lignin som råvara skriver Nordisk Bioplastförening.
lignin-emission-utvald

Spendrups satsar på sträckfilm med trettio procent PCR

Spendrups har i samarbete med Trioworld, gått över till trettio procent konsumentåtervunnen plast i all sträck- och krympfilm som används runt pallar och dryckestråg för att säkerställa laststabilitet och transportsäkerhet.
mynewsdesk-spendrupsx

Johan Nellbeck lämnar Holmen Iggesund i samband med omorganisation

Holmens styrelse har idag beslutat att samla koncernens kartong- och pappersverksamhet i ett nytt samlat affärsområde, Holmen Kartong & Papper. I samband med detta kommer Holmen Iggesunds vd, Johan Nellbeck, att lämna företaget.
igge-johan2-utvaldx

CCL Industries öppnar ny sleevetillverkning

CCL Industries som tillverkar specialetiketter, säkerhets- och förpackningslösningar, har officiellt öppnat sin nya etiketthub i Dornbirn, Österrike, och slutfört flytten från tyska Hohenems.
CCL-Dornbirn_27_by_Marcel_Hagen-studio22-768x512x