Svenska fiberlocket Liplid tar plats hos hamburgerkedjan Max

PUBLICERAD: 18 mars 2022
UPPDATERAD: 25 januari

Svenska fiberlocket Liplid tar nu plats hos hamburgrkedjan Max och kommer att finnas i kedjan samtliga svenska restauranger. (Bild Liplid)|Jesper Berthold är VD på Liplid AB. (Bild RISE)|Till skillnad för andra dryckeslock placeras Liplid innanför bägarkanten vilket underlättar drickandet. (Bild Liplid)

Det svenska fiberlocket Liplid, som nyligen belönats med en World Star, inleder ett samarbete med restaurangkedjan Max Burgers och kommer att finnas på samtliga Max-restauranger i Sverige, där det ska ta plats som lock på de cirka två miljoner dryckesbägare med kaffe, som Max säljer varje år.

Till skillnad för andra dryckeslock placeras Liplid innanför bägarkanten vilket underlättar drickandet. (Bild Liplid)

Liplid-locket, som ersätter konventionella bägarlock av plast, är 100 procent återvinningsbart och 100 procent biologiskt nedbrytbart. Liplid tillverkas genom torrformning av biobaserat fibermaterial från svensk råvara, gran och tall. Till skillnad från andra lock till dryckesbägare så appliceras Liplid-locket innanför bägarens överkant, vilket gör att konsumenten dricker från kanten av bägaren i stället för från en öppning i locket.

”För oss på Max är samarbetet en perfekt lösning. Vi arbetar ständigt med att utveckla vår verksamhet och vår meny för att minska vårt klimatavtryck. Samtidigt vill vi alltid förbättra upplevelsen för våra gäster. Därför har vi efter analyser fastnat för Liplid som det bästa kaffebägarlocket på marknaden”, säger Malin Laurén, inköpschef på Max.

Jesper Berthold är VD på Liplid AB. (Bild RISE)

Liplid-locket är utvecklat av Liplid AB (f.d. UniCup Scandinavia AB) tillsammans med Research Institute of Sweden (RISE). Locket produceras i Sverige. För Liplid AB är samarbetet med Max ett välkommet erkännande, vid sidan av den prestigefyllda World Star-utmärkelsen, som man erhöll i fjol. (Läs HÄR)

”För Max är hållbarhet inte bara ord, det är också en naturlig del i deras värderingar och agerande. De är dessutom noga med att fokus på hållbarhet kombineras med en positiv upplevelse för gästen”, säger Jesper Berthold, VD på Liplid AB och med ett förflutet som ansvarig för förpackningsutveckling och produkttest inom RISE Bioekonomi.

N.B.: Bägarlocket Liplid tillverkas med Göteborgsbaserade företaget PulPacs uppmärksammade torrformningsteknik ”Dry Molded Fiber”.
”Liplid-locken har möjliggjorts med vår fiberformningsteknik och vi kommer även att tillverka de första volymerna Liplid-lock i vår produktionslina i Göteborg”, berättar PulPacs kommunikationschef Ann Dynehäll för packnews.se
Liplid-locket blir den andra PulPac-produkten på kort tid, som introduceras på den svenska marknaden – nyligen har papptubstillverkaren Scandicore offentliggjort att man kommer att ersätta papptubernas ändlock i plast med torrformade fiberbaserade förslutningslock, tillverkade med ”Dry Molded Fiber”-teknik. (Läs HÄR)

Läs vidare

Spartips för wellpappindustrin och dess kunder

Wellpappindustrin kan spara material via en enkel åtgärd enligt brittisk konsult.
1673597177195x

Omni Polymers gillar att återvinna flexibla plastförpackningar

josef-nat

Välkomnar EU:s föreslagna PPWR-regler – med viss kritik

European Bioplastics välkomnar EU:s föreslagna s.k. PPWR-regler för förpackningar och bioplaster – men med viss kritik…
eu-regler-PN-utvald

Svensk Plaståtervinning fick pris som Årets Impact-bolag

På Dagens Industris Gasell-gala i Stockholms stadshus fick Svensk Plaståtervinning ta emot priset som Årets Impact-bolag.
plast-impact-utvald

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x