Svenska Ecolean har tilldelats prestigefyllt hållbarhetscertifikat

PUBLICERAD: 29 januari 2020
UPPDATERAD: 25 januari

”Vi är stolta över att få denna bekräftelse på att vårt hållbarhetsarbete befinner sig i toppskiktet i en global kontext”, säger VD Peter L Nilsson. (Bild Bo Wallteg)|”Vår vision är att vara världens bästa förpackningsföretag i alla våra intressenters ögon”, säger hållbarhetrschef Anna Palminger. (Bild Ecolean)|

För sitt hållbarhetsarbete har globala förpackningsföretaget Ecolean Group, med huvudsäte i Helsingborg, tilldelats det prestigefyllda certifikatet Gold Medal Recognition 2020. Utmärkelsen delas ut av EcoVadis, som är ett oberoende och certifierat organ för hållbarhetsbedömningar.

Ecolean skriver i ett pressmeddelande att i EcoVadis rankning, där 60.000 företag från 155 länder bedöms, återfinns Ecolean bland de fem procenten i topp på listan. Ecolean poängterar också att det är första året man deltar i EcoVadis rankning.

”Vi är stolta över att få denna bekräftelse på att vårt hållbarhetsarbete befinner sig i toppskiktet i en global kontext. Efterfrågan på förpackningar för flytande livsmedel med låg miljöpåverkan ökar bland våra kunder och en oberoende granskning som denna hjälper oss att visa omvärlden vårt stora engagemang och framgångsrika arbete med att ta fram hållbara lösningar”, säger Peter L Nilsson, VD för Ecolean Group.

”Vår vision är att vara världens bästa förpackningsföretag i alla våra intressenters ögon”, säger hållbarhetrschef Anna Palminger. (Bild Ecolean)

Den höga poäng som tilldelats Ecolean grundar sig i bolagets strategiska arbete med tydliga målsättningar inom väsentliga hållbarhetsområden såsom miljö och sociala aspekter – samt en gedigen uppföljning och transparent rapportering av hållbarhetsdata.

”Ecoleans vision är att bli världens främsta förpackningsbolag för alla våra intressenter. Utmärkelsen är ett bevis på vår kontinuerliga strävan efter att minska vårt avtryck på miljön och klimatet, samt att vara ett ansvarstagande företag, som våra kunder vet att de kan lita på”, säger Anna Palminger, hållbarhetschef i Ecolean Group.

————————————————

EcoVadis är en oberoende plattform som utvärderar företags hållbarhetsarbete på årsbasis. Fyra områden ligger till grund för hur företagen utvärderas: miljö, arbets- och mänskliga rättigheter, etik och hållbara leverantörskedjor. EcoVadis använder internationella standarder såsom Global Reporting Initiative och FN:s Global Compact

Läs vidare

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Tingstad Group köper Converflex i Örnsköldsvik

Tingstad Group fortsätter växa via uppköp. Nyss var det OptiPack i Sunne, nu har man köpt Converflex i Örnsköldsvik.
Paul-Jigbergx

Senaste nytt

Lanserar digitalpress för flexibla förpackningar

Den ska vara 30 procent snabbare och ha 45 procent högre produktivitet än sin föregångare, nya digitalpressen HP Indigo 200K, som enligt tillverkaren ska ge förpackningsindustrin ett ytterligare incitament att gå över till digitaltryck.
C0125.00_04_18_05.Still006

Sverige samlar in fler plastförpackningar enligt FTI

Vi blir allt bättre på att samla in förpackningar i Sverige. Sedan år 2018 har mängden ökat med femton procent. Inte minst är det plastförpackningar som vi hanterar bättre.
FTI pressbild

Världens största kraftlinermaskin startad hos SCA Obbola

Världens största maskin för tillverkning av kraftliner har nu tagits i drift hos SCA i västerbottniska Obbola, utanför Umeå.
_MG_

Ny serie trågpackare från Multivac premiärvisas på interpack

De nya trågpackarna från Multivac i TX6-serien är ett komplement i TX-serien som lanserades år 2019 med den helautomatiska TX 710.
TX 620