Svenska Ecolean har tilldelats prestigefyllt hållbarhetscertifikat

PUBLICERAD: 29 januari 2020
UPPDATERAD: 25 januari

”Vi är stolta över att få denna bekräftelse på att vårt hållbarhetsarbete befinner sig i toppskiktet i en global kontext”, säger VD Peter L Nilsson. (Bild Bo Wallteg)|”Vår vision är att vara världens bästa förpackningsföretag i alla våra intressenters ögon”, säger hållbarhetrschef Anna Palminger. (Bild Ecolean)|

För sitt hållbarhetsarbete har globala förpackningsföretaget Ecolean Group, med huvudsäte i Helsingborg, tilldelats det prestigefyllda certifikatet Gold Medal Recognition 2020. Utmärkelsen delas ut av EcoVadis, som är ett oberoende och certifierat organ för hållbarhetsbedömningar.

Ecolean skriver i ett pressmeddelande att i EcoVadis rankning, där 60.000 företag från 155 länder bedöms, återfinns Ecolean bland de fem procenten i topp på listan. Ecolean poängterar också att det är första året man deltar i EcoVadis rankning.

”Vi är stolta över att få denna bekräftelse på att vårt hållbarhetsarbete befinner sig i toppskiktet i en global kontext. Efterfrågan på förpackningar för flytande livsmedel med låg miljöpåverkan ökar bland våra kunder och en oberoende granskning som denna hjälper oss att visa omvärlden vårt stora engagemang och framgångsrika arbete med att ta fram hållbara lösningar”, säger Peter L Nilsson, VD för Ecolean Group.

”Vår vision är att vara världens bästa förpackningsföretag i alla våra intressenters ögon”, säger hållbarhetrschef Anna Palminger. (Bild Ecolean)

Den höga poäng som tilldelats Ecolean grundar sig i bolagets strategiska arbete med tydliga målsättningar inom väsentliga hållbarhetsområden såsom miljö och sociala aspekter – samt en gedigen uppföljning och transparent rapportering av hållbarhetsdata.

”Ecoleans vision är att bli världens främsta förpackningsbolag för alla våra intressenter. Utmärkelsen är ett bevis på vår kontinuerliga strävan efter att minska vårt avtryck på miljön och klimatet, samt att vara ett ansvarstagande företag, som våra kunder vet att de kan lita på”, säger Anna Palminger, hållbarhetschef i Ecolean Group.

————————————————

EcoVadis är en oberoende plattform som utvärderar företags hållbarhetsarbete på årsbasis. Fyra områden ligger till grund för hur företagen utvärderas: miljö, arbets- och mänskliga rättigheter, etik och hållbara leverantörskedjor. EcoVadis använder internationella standarder såsom Global Reporting Initiative och FN:s Global Compact

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Snart dags för Drupa – här är de sex största trenderna att hålla ögonen på

Efter åtta års uppehåll kan vi återigen åka till Drupa för att se vad leverantörerna tror att vi behöver. Här hittar du sex tydliga trender att ha koll på i mässhallarna.
dmitry-ratushny-xsGApcVbojU-unsplash

Arvid Sundblad lämnar Fiskeby Board

Efter närmare sex år som vd för Fiskeby Board lämnar nu Arvid Sundblad företaget.
Fiskeby-4x-768x512felx

Nedläggning gör det svårare att återvinna vätskekartong i Tyskland

Troligen kommer kapacitet för återvinning av vätskekartongförpackningar att stängas ner i Tyskland inom kort.
julian-hochgesang-mjtq122xaoY-unsplashx

Plastbrätten för blommor vissnar bort hos ICA

ICA Sverige byter nu ut traditionella plastbrätten för blommor till träfiberbrätten.
ICAy