Svenska Ecolean har tilldelats prestigefyllt hållbarhetscertifikat

PUBLICERAD: 29 januari 2020
UPPDATERAD: 25 januari

”Vi är stolta över att få denna bekräftelse på att vårt hållbarhetsarbete befinner sig i toppskiktet i en global kontext”, säger VD Peter L Nilsson. (Bild Bo Wallteg)|”Vår vision är att vara världens bästa förpackningsföretag i alla våra intressenters ögon”, säger hållbarhetrschef Anna Palminger. (Bild Ecolean)|

För sitt hållbarhetsarbete har globala förpackningsföretaget Ecolean Group, med huvudsäte i Helsingborg, tilldelats det prestigefyllda certifikatet Gold Medal Recognition 2020. Utmärkelsen delas ut av EcoVadis, som är ett oberoende och certifierat organ för hållbarhetsbedömningar.

Ecolean skriver i ett pressmeddelande att i EcoVadis rankning, där 60.000 företag från 155 länder bedöms, återfinns Ecolean bland de fem procenten i topp på listan. Ecolean poängterar också att det är första året man deltar i EcoVadis rankning.

”Vi är stolta över att få denna bekräftelse på att vårt hållbarhetsarbete befinner sig i toppskiktet i en global kontext. Efterfrågan på förpackningar för flytande livsmedel med låg miljöpåverkan ökar bland våra kunder och en oberoende granskning som denna hjälper oss att visa omvärlden vårt stora engagemang och framgångsrika arbete med att ta fram hållbara lösningar”, säger Peter L Nilsson, VD för Ecolean Group.

”Vår vision är att vara världens bästa förpackningsföretag i alla våra intressenters ögon”, säger hållbarhetrschef Anna Palminger. (Bild Ecolean)

Den höga poäng som tilldelats Ecolean grundar sig i bolagets strategiska arbete med tydliga målsättningar inom väsentliga hållbarhetsområden såsom miljö och sociala aspekter – samt en gedigen uppföljning och transparent rapportering av hållbarhetsdata.

”Ecoleans vision är att bli världens främsta förpackningsbolag för alla våra intressenter. Utmärkelsen är ett bevis på vår kontinuerliga strävan efter att minska vårt avtryck på miljön och klimatet, samt att vara ett ansvarstagande företag, som våra kunder vet att de kan lita på”, säger Anna Palminger, hållbarhetschef i Ecolean Group.

————————————————

EcoVadis är en oberoende plattform som utvärderar företags hållbarhetsarbete på årsbasis. Fyra områden ligger till grund för hur företagen utvärderas: miljö, arbets- och mänskliga rättigheter, etik och hållbara leverantörskedjor. EcoVadis använder internationella standarder såsom Global Reporting Initiative och FN:s Global Compact

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x