Svenska dryckeslocket Liplid belönades med en World Star

PUBLICERAD: 21 december 2021
UPPDATERAD: 25 januari

Det innovativa fiberbaserade dryckeslocket Liplid från svenska UniCup innebär att konsumenten dricker från bägarens kant i stället för från en öppning i locket. (Bild UniCup)|”Ett fantastiskt erkännande av vårt innovativa lock”, säger VD Jesper Berthold. (Bild fr LinkedIn)|Dryckeslocket Liplid har belönats med en World Star. (Bild UniCup)

Det innovativa dryckeslocket Liplid, utvecklat av svenska UniCup Scandinavia AB, har belönats i globala förpackningstävlingen World Star Packaging Awards 2022, som arrangeras av World Packaging Organisation (WPO).

Liplid vann sin utmärkelse i kategorin ”Packaging Materials and Components”.

Dryckeslocket Liplid har belönats med en World Star. (Bild UniCup)

”Liplid är en vinnare eftersom det är ett bättre, säkrare och trevligare sätt att dricka ’on the go’”, löd en del av expertjuryns motivering till Liplids utmärkelse..

Lidlip-locket tillverkas genom torrformning av biobaserat fibermaterial från svensk råvara, gran och tall. Det är återvinningsbart, miljövänligt och 100 procent biologiskt nedbrytbart. Till skillnad från andra lock till dryckesbägare så appliceras Liplid-locket innanför bägarens överkant, vilket gör att konsumenten dricker från kanten av bägaren i stället för från en öppning i locket.

Jesper Berthold är VD i UniCup. (Bild fr LinkedIn)

”Det är ett fantastiskt erkännande av vårt innovativa och klimatsmarta lock. Utnämningen visar att världen behöver smarta och funktionella alternativ till alla de dryckeslock av plast som dominerat marknaden”, säger Jesper Berthold, VD på UniCup Scandinavia AB.

Den högtidliga utdelningen av World Star-utmärkelser är planerad att äga rum den 4 maj 2022 i samband med förpackningsmässan Ipack-Ima i Milano.

Vi har tidigare skrivit om Liplid och historien bakom hur locket kom till… Läs HÄR!

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Är den här dryckesförpackningen en game-changer som skakar om de stora företagen?

Den 15 maj, samlades delar av förpackningspressen i Amsterdam för att ta del av lanseringen av en helt ny förpackningslösning som företaget bakom presskonferensen, Zotefoams, menar är en game changer. Ska de stora tillverkarna av vätskekartongförpackningar känna sig hotade?
rezorce

Framtidssäker och hållbar lösning för transport av staplade kartonger

PepsiCo tillverkar potatischips i Broek op Langedijk i Holland. För transport behövde företaget ett nytt system som på ett tillförlitligt sätt skulle förhindra att kartonger staplade på pallar gled Företaget valde Nordsons smältlimsteknik, vilket drastiskt har minskat limkostnaderna och antalet kundklagomål.
Nordson PepsioCo MiniBlue Modul spray applicationx

Förpackningsansvariga hos brittiska FMCG-företag vill bort från plast men det är inte lätt

En ny undersökning från förpackningsföretaget Aquapak av 100 brittiska förpackningschefer inom dagligvarubranschen visar att majoriteten (92 procent) planerar att helt sluta använda plast i sina konsumentförpackningar.
Pasta-packaging

Mondi utvecklar monomaterialförpackning i samarbete med Scan Sverige

Mondi har i samarbete med Scan Sverige skapat en polypropen (PP) baserad monomaterialförpackning, som är designad för återvinning.
MNDPR282ax