Svenska ÅR Packaging tog hem "Carton of the Year”!

PUBLICERAD: 18 september 2016
UPPDATERAD: 25 januari

Harald Schultz|glad VD för ÅR Packagiong Group och Maarten Florizoone

Lundabaserade ÅR Packaging Group tog hem den prestigefyllda titeln ”Carton of the Year” i Pro Cartons och ECMA:s årliga förpackningstävling!
Det vinnande bidraget var den innovativa kartongförpackningen My. Von Erl, som består av ett ”startkit” för den som vill börja använda så kalladel e-cigaretter.

” My.Von Erl skapar en absolut ”wow”-effekt när den öppnas. Utan att använda andra material än kartong har man skapat en förpackning som omfattar – och på ett utsökt sätt presenterar – alla delar och tillbehör till produkten”, sade juryn i sin motivering.

My. Von Erl har tillverkats vid ÅR Packagings nyligen uppgraderade fabrik i österrikiska Graz och kartongen i förpackningen är Carta Solida från Metsä Board.

Den invecklade strukturdesignen i förpackningen har gjorts av Heinz Steinkellner och Mario Rassi vid AR Packaging Graz, medan Steve Graham, Art Director vid  MUT Agency ansvarat för den grafiska utformningen.

Den högtidliga prisutdelningen till ”Carton of the Year” ägde rum i samband med ECMA:s kongress i franska Antibes/Juan-les-Pins den 15 september. Från ÅR Packagings sida tog en glad VD Harald Schultz emot priset tillsammans med Maarten Florizoone från Metsä Board.

Förutom vinnare av ”Årets Kartongförpackning” delades även priser ut i specialkategorierna “Most Innovative” och “Sustainability, samt i sju olika produktkategorier.
Packnews.se presenterar dessa vinnare under de närmaste dagarna.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Karamello gör smakfull investering i tonerpress

Karamello arbetar med förpackning och branding av reklamgodis. Nu investerar Linköpingsföretaget i Fujifilms flaggskepp Revoria Press PC1120.
Henrik-stor

Affär på Drupa: Först i Norden med bjässe från MGI

Norska RK Grafisk stärker sina möjligheter till förädling med partiell lack och varmfoliering genom att investera i en MGI Jetvarnish 3D Evo75. Affären gjordes på Drupa och installationen blir den första i Norden.
jetvranish

Nationell insamlingskris av plastförpackningar enligt Svensk Plaståtervinning

Vi har en allvarlig, nationell insamlingskris av plastförpackningar i Sverige säger Mattias Philipsson, vd på Svensk Plaståtervinning i ett pressmeddelande.
Foto: Peter Holgersson AB

Mondi och traceless lanserar en biobaserad coating som drastiskt minskar CO2

Mondi och det tyska företaget traceless har etablerat ett partnerskap för utveckling av biobaserade coatings. Nu är den första produkten klar. Den sägs minska CO2-utsläppen med 95 procent.
MNDPR291a