Svenska Allen + All-Print har förvärvats av Koenig & Bauer

PUBLICERAD: 2 oktober 2019
UPPDATERAD: 25 januari

Köpekontraktet undertecknades i april i år av (fr.v) Oliver Volland, Koenig & Bauer Coding, Magnus Folcke, All-Print Holding och German Stuis, Koenig & Bauer Coding. I bakre raden syns (fr.v.) Marcus Persson, All-Print, Tobias Haag, Svenska Allen,  Johan Avefeldt, All-Print och Christopher Kessler, Koenig & Bauer AG. (Bild Koenig & Bauer Coding)

All-Print Holding AB, som är moderbolag till märkningsföretagen Svenska Allen och All-Print, ingår numera tyska Koenig & Bauer Coding. Förvärvet, som genomfördes innan sommaren, innebär att de svenska företagen blir dotterbolag inom Koenig & Bauer Coding.

Koenig & Bauer Coding ligger i framkant när det gäller innovativa industriella märkningslösningar och ägs av Koenig & Bauer, som är världen äldsta tryckpresstillverkare och en världsomspännande koncern med mer än 5.700 anställda.

Genom att kombinera Svenska Allen och All-Prints produkter inom bland annat print & apply med Koenig & Bauers produkter och kunskaper inom industriell märkning erhålls ett brett produktsortiment och en nyckelleverantör till den globala print- och förpackningsmarknaden.

Allen + All-Print är en av utställarna på Empack på Kistamässan, som pågår 2 – 3 oktober. Det blir premiär för företaget under det nya ägarskapet.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Unitedprint börjar sälja material till förpackningsindustrin

Unitedprint som driver onlinetryckeriet Print24 börjar sälja material via sitt varumärke Infowerk. Det handlar bland annat om papper, plåtar och kartong.
Toivo

Mikrovågor ett alternativ vid plaståtervinning

När det gäller återvinning av plastförpackningar är det mekanisk eller kemisk återvinning som är alternativen. På Drupa presenterades ett annat alternativ, ett alternativ till kemisk återvinning, där mikrovågor gör jobbet.
Florian Turkx

Skånsk besserwisser finalist i avfallsvärldens "Eurovision"

Ungdomar är enligt en färsk undersökning sämst på att sortera plastförpackningar. Kampanjen "Var inte en Styrbjörn" har genom humor försökt öka medvetenheten.
Sysav_Kampanjbild_Styrbjorn_EWWR

Tidsgränserna skjuts fram i US Plastics Pact

Många stora varumärkesägare har problem med att leva upp till löftena om att minska användningen av plastförpackning, att använda mer återvunnet material och att designa dem rätt. Målåret har i många fall varit 2025, och de flesta klarar inte det. US Plastics Pact är ett exempel där man nu knuffar fram målsättningarna.
dreamstime_m_21631432