Svensk whiskytillverkare ”World Distiller of The Year”

PUBLICERAD: 15 februari 2015
UPPDATERAD: 25 januari

Mackmyra Midnattssol – korad till World´s best singel malt.|Mackmyra Reserve placerades på tredje plats av Wizard of Whisky.|Svensk Rök kom på en meriterande fjärde plats.|Den nya 10-åriga och gruvlagrade Moment Vintage tog en hedrande sjunde plats.

Mackmyra Svensk Whisky har utsetts till World Distiller of The Year av Wizard of Whisky med hela fyra guldmedaljer och utmärkelsen World´s best singel malt för Mackmyra Midnattssol. 
Motiveringen löd ”Sverige har förnyat sitt yrkande till titeln som världens ledande, icke traditionella, whiskytillverkande land, med en fantastisk prestation från det etablerade destilleriet Mackmyra.

”Ett fantastiskt erkännande. Att bli World Distiller of The Year är en av de absolut mest glädjande utmärkelserna vi har fått. Jag får gåshud av att vår buteljering Midnattssol även utsetts till världens bästa singel malt”, säger Angela D’Orazio, Mackmyras Master Blender.

Juryn i Wizard of Whisky består av skribenter och branschfolk med minst 10 års erfarenhet av whisky och för att kunna göra sina bedömningar måste jurymedlemmarna provsmaka 85 olika whiskysorter!

”Nu visar vi att vi är det ledande destilleriet inom New World Whisky och det är precis där vi vill vara. Vi har alltid strävat efter att göra vår whisky på vårt eget nytänkande och nyskapande sätt samtidigt med högsta kvalitet. Denna utmärkelse visar att vi tänker helt rätt”, säger Magnus Dandanell, Mackmyras VD och grundare.

Mackmyra hade fyra olika whiskykvaliteter med i bedömningen och de hamnade alla bland de sju bästa whiskysorterna.
Första plats och utmärkelsen World´s best singel malt gick alltså till Mackmyra Midnattssol. Trea blev Mackmyra Reserve, fyra kom Svensk Rök och på sjunde plats kom nykomlingen Moment Vintage, som nyligen släppts på Systembolaget.

Moment Vintage har innan buteljeringen lagrats på fat i Bodås Gruva sedan november 2004. Whiskyn tappades på butelj i fjol och då var den tio år sånär som på två veckor!

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Metsä Boards falskartongmaskin är nu störst i Europa

Metsä Board, en del av Metsä Group, invigde sin uppgraderade falskartongmaskin i Husum, Sverige, den 11 april.
Ribbon has been cutx

kp lanserar livsmedelstråg av etthundra procent återvunnet material

Klöckner Pentaplast (kp) har lanserat de första livsmedelstrågen bestående av etthundra procent återvunnen PET (rPET) som uteslutande kommer från tråg.
KP trayx

HP kommer till Drupa med tre nyckelord

Nyckelorden för HP på Drupa är automation, integration och hållbarhet, ord som de kommer att ta itu med via tre teknologier.
drupa24_hpx

Yngre vuxna mer intresserade av hållbara förpackningslösningar

Enligt plastförpackningsjätten ALPLA:s ”2024 Sustainability and Convenience in Packaging Survey”, prioriterar yngre shoppare (18-34 år) hållbara förpackningar till den grad att de är villiga att spendera mer, resa längre och göra andra extra ansträngningar för att säkerställa att deras inköp inkluderar miljövänliga vänlig förpackning.
alplax