Svensk Plaståtervinning vann prestigefylld utmärkelse

PUBLICERAD: 20 september 2019
UPPDATERAD: 25 januari

Marcus Lidstedt och Ylva Carlsson från Svensk Plaståtervinning var glada mottagare av Livsmedelshandlarnas Hederspris. (Bild Svensk Plaståtervinning)|”En otrolig ära att få den här hedersutmärkelsen”, säger Svensk Plaståtervinnings VD Mattias Philipsson. (Bild Svensk Plaståtervinning)

Dagligvarugalan 2019 gick den prestigefyllda utmärkelsen ”Livsmedelshandlarnas Hederspris” till företaget Svensk Plaståtervinning, som i Motala driver en av Europas största och effektivaste anläggningar för insamling och sortering av plastförpackningar.

Motiveringen till priset löd:
Med innovationskraft och målinriktat arbete har vinnaren av 2019 år Hederspris från Livsmedelshandlarna visat hur man på ett konstruktivt sätt tar sig an ett av vårt samhälles stora ödesfrågor. Pristagaren är ett bra exempel på hur privata initiativ kan driva utvecklingen åt rätt håll när det offentliga inte hänger med.

”En otrolig ära att få den här hedersutmärkelsen”, säger Svensk Plaståtervinnings VD Mattias Philipsson. (Bild Svensk Plaståtervinning)

”Vilken otrolig ära att få ta emot den här hedersutmärkelsen. Det gör oss väldigt stolta. Det här är ett kvitto på att det vi gör är ett steg i rätt riktning mot en bättre och mer hållbar framtid”, säger Mattias Philipsson, VD på Svensk Plaståtervinning.

I våras invigdes Svensk Plaståtervinning nya sorteringsanläggning i Motala (Läs HÄR). Anläggningen har kapacitet att ta emot alla plastförpackningar från svenska hushåll och kan genom sin effektivitet kraftigt öka återvinningen och samtidigt minska klimatpåverkan från plastförpackningar.

”Vi har full koll på den insamlade plasten och kan spåra plastförpackningarna genom hela värdekedjan. Plast är ett fantastiskt material, som bland annat bidrar till lättare transporter och mindre matsvinn, men plast som inte återvinns är slöseri med våra resurser”, säger Mattias Philipsson.

Dagligvarugalan arrangeras av branschtidningen Fri Köpenskap. Galan har funnits i elva år och syftar till att uppmärksamma alla duktiga företag och medarbetare som finns inom dagligvaruhandeln.

Läs vidare

Spartips för wellpappindustrin och dess kunder

Wellpappindustrin kan spara material via en enkel åtgärd enligt brittisk konsult.
1673597177195x

Omni Polymers gillar att återvinna flexibla plastförpackningar

josef-nat

Välkomnar EU:s föreslagna PPWR-regler – med viss kritik

European Bioplastics välkomnar EU:s föreslagna s.k. PPWR-regler för förpackningar och bioplaster – men med viss kritik…
eu-regler-PN-utvald

Svensk Plaståtervinning fick pris som Årets Impact-bolag

På Dagens Industris Gasell-gala i Stockholms stadshus fick Svensk Plaståtervinning ta emot priset som Årets Impact-bolag.
plast-impact-utvald

Senaste nytt

Metsä Boards falskartongmaskin är nu störst i Europa

Metsä Board, en del av Metsä Group, invigde sin uppgraderade falskartongmaskin i Husum, Sverige, den 11 april.
Ribbon has been cutx

kp lanserar livsmedelstråg av etthundra procent återvunnet material

Klöckner Pentaplast (kp) har lanserat de första livsmedelstrågen bestående av etthundra procent återvunnen PET (rPET) som uteslutande kommer från tråg.
KP trayx

HP kommer till Drupa med tre nyckelord

Nyckelorden för HP på Drupa är automation, integration och hållbarhet, ord som de kommer att ta itu med via tre teknologier.
drupa24_hpx

Yngre vuxna mer intresserade av hållbara förpackningslösningar

Enligt plastförpackningsjätten ALPLA:s ”2024 Sustainability and Convenience in Packaging Survey”, prioriterar yngre shoppare (18-34 år) hållbara förpackningar till den grad att de är villiga att spendera mer, resa längre och göra andra extra ansträngningar för att säkerställa att deras inköp inkluderar miljövänliga vänlig förpackning.
alplax