Svensk Plaståtervinning gör strategiskt fastighetsförvärv

PUBLICERAD: 23 augusti 2021
UPPDATERAD: 25 januari

Motala Företagspark sedd från luften. (Bild Borö/Motala Företagspark/ Niklas Aerial Media)|”Ett viktigt förvärv som ger oss expansionsmöjligheter”, säger Mattias Philipsson, (Bild Svensk Plaståtervinning/ Peter Holgersson AB)

För att skapa förutsättningar för framtida expansioner har Svensk Plaståtervinning förvärvat den 85.000 kvadratmeter stora fastigheten Motala Företagspark i Motala. Säljare är Borö Pannan AB.

”Ett viktigt förvärv som ger oss expansionsmöjligheter”, säger Mattias Philipsson, (Bild Svensk Plaståtervinning/ Peter Holgersson AB)

Svensk Plaståtervinning är sedan tidigare hyresgäst i fastigheten i Motala, men genom förvärvet blir man nu ägare inte bara till sina egna lokaler utan också till övriga lokaler, etc. som ingår i den 85.000 kvadratmeter stora fastigheten.

Motala Företagspark blir nu ett helägt dotterbolag till Svensk Plaståtervinning och ansvarig för driften av fastigheten på Svensk Plaståtervinnings uppdrag kommer Riksbyggen att vara.

I det som i dag heter Motala Företagspark har en gång i tiden bland annat globala svenska storföretaget Electrolux haft tillverkningslokaler.

”Det är en speciell plats med ett fint svenskt industriarv, som vi nu får nöjet att ta in i framtiden. Och det är ett viktigt förvärv, som ger oss möjlighet att expandera vår verksamhet och skapa förutsättningar för kraftigt ökad plaståtervinning i Sverige”, säger Mattias Philipsson, VD på Svensk Plaståtervinning.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Metsä Boards falskartongmaskin är nu störst i Europa

Metsä Board, en del av Metsä Group, invigde sin uppgraderade falskartongmaskin i Husum, Sverige, den 11 april.
Ribbon has been cutx

kp lanserar livsmedelstråg av etthundra procent återvunnet material

Klöckner Pentaplast (kp) har lanserat de första livsmedelstrågen bestående av etthundra procent återvunnen PET (rPET) som uteslutande kommer från tråg.
KP trayx

HP kommer till Drupa med tre nyckelord

Nyckelorden för HP på Drupa är automation, integration och hållbarhet, ord som de kommer att ta itu med via tre teknologier.
drupa24_hpx

Yngre vuxna mer intresserade av hållbara förpackningslösningar

Enligt plastförpackningsjätten ALPLA:s ”2024 Sustainability and Convenience in Packaging Survey”, prioriterar yngre shoppare (18-34 år) hållbara förpackningar till den grad att de är villiga att spendera mer, resa längre och göra andra extra ansträngningar för att säkerställa att deras inköp inkluderar miljövänliga vänlig förpackning.
alplax