Svensk Emballageteknik tar över anrika Tre Well

PUBLICERAD: 10 oktober 2018
UPPDATERAD: 25 januari

Exempel på inredningsprodukter i wellpapp, producerade av Tre Well Emballage AB.

Företaget Tre Well Emballage AB i Arlandastad,  norr om Stockholm,  kommer från den 1 november att övertas av Svensk Emballageteknik AB i Jakobsberg.

Kathryn och Torkel Arnborg har beslutat att sälja Tre Well efter att verksamheten drivits i familjens regi i 50 år. Bolaget har genom åren samlat stor erfarenhet inom emballage, farligt gods, mm. På senare tid har Tre Well varit nytänkande och utvecklat inredningsprodukter i wellpapp, mm.

”När nu Emballageteknik tar över produktion och utveckling, ska vi fortsätta att utveckla dessa produktgrupper. Personalen kommer i sin helhet att följa med till Emballageteknik och produktionen kommer att slåss samman med den som Emballageteknik sedan många år har placerad i Jakobsberg, två mil norr om Stockholm”, skriver Svensk Emballageteknik AB i ett meddelande till Tre Wells kunder.

Svensk Emballageteknik ingår i Team ET, som även har fabriker i Göteborg, Malmö, Tallinn och Riga. Produktionen består förutom av wellpappemballage bland annat även av tillverkning av stötsäkra förpackningar i cell-  och skumplast.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

AI ger Amazon effektivare förpackningar

Amazon har utvecklat ett artificiellt intelligens (AI)-system med namnet Package Decision Engine, som förändrar hur produkter paketeras och levereras över hela världen. Systemet minskar skadorna på transporterade produkter och förbrukningen av förpackningsmaterial.
amazonx

Bryggerinäringen visar signifikanta minskningar i klimatpåverkan från sina förpackningar

Svenska bryggerier fortsätter att minska sitt klimatavtryck i så gott som alla förpackningsslag. Det visar den senaste livscykelanalysen (LCA) av dryckesförpackning från branschorganisationen Sveriges Bryggerier.
framsida

Unitedprint börjar sälja material till förpackningsindustrin

Unitedprint som driver onlinetryckeriet Print24 börjar sälja material via sitt varumärke Infowerk. Det handlar bland annat om papper, plåtar och kartong.
Toivo

Mikrovågor ett alternativ vid plaståtervinning

När det gäller återvinning av plastförpackningar är det mekanisk eller kemisk återvinning som är alternativen. På Drupa presenterades ett annat alternativ, ett alternativ till kemisk återvinning, där mikrovågor gör jobbet.
Florian Turkx