Svensk-danskt flexoseminarium inställt – flyttas till oktober i år

PUBLICERAD: 18 mars 2020
UPPDATERAD: 25 januari

Sweflex och DFF:s seminerium, som skulle hållits den 2 april på Hotel Tylösand, har ställts in pga acorona-smittan. Nytt datum blir 22 oktober i år (Bild Sweflex)|Göran Dahl är ordförande i Sweflex. (Bild Sweflex)

Årets upplaga av seminariet ”Absolute Flexo Future”, som arrangeras vart tredje år av svenska Sweflex och danska DFF (Dansk Flexo Forum), är inställt på grund av corona-smittan och flyttas till oktober. 

Seminariet skulle ha hållits den 2 april på Hotel Tylösand utanför Halmstad och under titeln ”Flexo technology in 2025” fokusera på framtida utmaningar, teknik och hållbar design inom förpackningsbranschen.

Till seminariet var ett stort antal kunniga experter från såväl näringslivet som den akademiska världen inbjudna och som moderator skulle Packnews och nord emballages chefredaktör Bo Wallteg fungera. DFF och Sweflex räknade med att cirka 200 deltagare från Danmark, Sverige och andra europeiska länder, skulle anmäla sig till seminariet.

Göran Dahl är ordförande i Sweflex. (Bild Sweflex)

Men nu har alltså den drastiska och snabba spridningen av corona-viruset och Covid-19 satt käppar i hjulet för det intressanta flexoseminariet och såväl risken för smittspridning som de hårda reserestriktionerna, som införts både och Danmark, Sverige och resten av EU, omöjliggör förstås evenemanget.

”Det är bara att beklaga, men vi har inget annat val än att ställa in årets Absolute Flexo Future. Vi flyttar nu tidpunkten för seminariet till 22 oktober i år och räknar med samma program, med reservation för om vissa talare inte kan ställa upp då”, säger Sweflex ordförande Göran Dahl till Packnews.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

EFI tänker utanför boxen – lanserar unikt system för tryck på wellpappförpackningar

På Drupa presenterade EFI en lösning tillsammans med Packsize för personaliserat fullfärgstryck på wellpappförpackningar.
EFI-3-1536x1024

Åtta45 förvärvar By Wind och GBGT Box

Tryckeriet By Wind och förpackningsföretaget GBGT Box blir en del av Åtta45. En expansion som ska utöka bolagets produktionskapacitet inom både tryck och förpackning.
Atta45-ver-2-1536x1024

Drupa 2024 lockade betydligt färre besökare än förväntat

När Drupa öppnade dörrarna för några veckor sedan var det åtta år sedan mässan arrangerades senast. En pandemi kom emellan. Nu har besökssiffrorna kommit och de var säkert en besvikelse för Messe Düsseldorf.
Eingänge, entrance

Scenprogrammet för Scanpack 2024 är här!

Nu släpps scenprogrammet för Scanpack, Skandinaviens största förpackningsmässa, som äger rum på Svenska Mässan i Göteborg den 22-25 oktober. Förutom utställningen med 400 utställare kommer besökarna att erbjudas ett omfattande scenprogram med nästan 100 programpunkter.
Talare på Scanpack (SV)x