Svegros potatisförpackning belönades med ett silverägg

PUBLICERAD: 7 maj 2017
UPPDATERAD: 25 januari

Svegros potatisförpackning ”Din egen lilla jordkällare” berlönades med ett silverägg i kategorin Förpackningsdesign.|Oatlys kampanj ”Googla mjölk” tog hem Guldägget i kategorin Integrerat.

I tävlingen Guldägget om årets bästa svenska reklamkampanjer belönades företaget Svegros potatisförpackning med ett silverägg i kategorin Förpackningsdesign. Förpackningen har det ”nostalgiska” namnet ”Din egen lilla jordkällare”…
Flera andra livsmedelsföretag belönades i olika kategorier i tävlingen och bland annat fick havremjölkstillverkaren Oatly det prestigefylld Guldägget i kategorin Integrerat för sin reklamkampanj ”Googla mjölk”.

Oatlys kampanj belönades för sitt nytänkande sätt att kombinera analog annonsering med en kampanj via podcastduon Alex Schulman och Sigge Eklund, som startade under festivalen Way out West i augusti 2016. 

Så här lyder juryns motivering:
Jaha, här gick man och trodde att integrerad kommunikation gick ut på att i alla tänkbara kanaler basunera ut hur bra produkten är. Men så kommer här några intelligenta rackare och visar att det kan vara precis tvärtom. Att det istället kan innebära att uppmana folk att skapa sig en egen uppfattning. På ett snyggt och enkelt sätt dessutom. Ja, det finns inget annat att göra än att överräcka årets guldägg i integrerad kommunikation till havreföretaget Oatly.”

Oatlys kampanj, som är producerad av reklambyrån Forsman & Bodenfors, fick även ett silverägg i kategorin Annonsering. Där gick guldägget till Delicato för kampanjen ”Alla bakar inte”. 

Silverägg i kategorin Audio gick till Spendrups/Norrlands Guld för ”The Ear Bear” och McDonald’s Sverige för Grand Big Mac – Jättegumman. Även ICA fick ta emot tre silverägg i kategorierna Film, Onlinefilm samt Event.

Text Carina Malm & JP Press

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Efterfrågeökning kräver fabriksexpansion hos Modulpac

Modulpac i Ljungby växer och har nyligen fått flera nya projekt av varierande storlek, både från befintliga och nya kunder. Företaget tillverkare förslutningar till förpackningar. För att fortsätta utvecklas behsva ytterligare fabriksytor.
Modul

Albert Heijn i Holland först med förpackningar av PEF

PEF är ett bioplastmaterial som det pratats om länge. Nu har är det snart dags att kommersialisera materialet. Tidigt ute att använda det i en förpackning blir supermarketkedjan Albert Heijn.
avantium

New Yorks justitieminister stämmer PepsiCo för nedskräpning

New Yorks justitieminister lämnade för några veckor sedan in en stämningsansökan där hon anklagar PepsiCo för att ha skadat allmänheten och misslyckats med att varna konsumenter för miljö- och hälsohot från dess plastförpackningar av engångstyp.
pepsico1x

FunkyPack ska utveckla barriärlösningar för torrformade produkter

FunkyPack är ett nytt, svenskt projekt som ska utveckla smarta barriärlösningar till torrformade produkter. Tekniken att torrforma är etablerad men barriärer är fortsatt ett utvecklingsområde.
Kuddex