Sustainability Awards 2018 delas ut på årets Scanpack

PUBLICERAD: 15 maj 2018
UPPDATERAD: 25 januari

Utmärkelsen Sustainability Awards delas i år ut på förpackningsmässan Scanpack 2018 i Göteborg.|”Det här höjer statusen på mässan och gör Scanpack till ett event som blir uppmärksammat över hela Europa”, säger Anna-Lena Friberg.

Facktidningen Packaging Europes prestigefyllda utmärkelse Sustainability Awards delas i år ut för fjärde gången och för första gången kommer prisceremonin att äga rum på förpackningsmässan Scanpack, som arrangeras i oktober på Svenska Mässan i Göteborg.
”Det är en ära. Och det innebär att omvärldens blickar riktas mot oss på ett helt nytt sätt”, säger Anna-Lena Friberg, affärsansvarig för Scanpack, i ett pressmeddelande.

Packaging Europes Sustainability Awards ses som världens kanske förnämsta pris för innovationer inom hållbarhet i förpackningssektorn. Att årets utdelning kommer att ske på Scanpack innebär också att Packaging Europe går in som  ”International media content partner” till Scanpack.

Tävlingsjuryn i Sustainability Awards består av hållbarhetsansvariga från globala storföretag och förpackningsanvändare som Coca-Cola, Procter & Gamble, Reckitt Benckiser, Marks & Spencer, Suez och Europen.

Juryn utser först vinnarna i sex olika kategorier och av dessa väljs en totalsegrare i kategorin ”Best Sustainable Packaging Innovation”.

I fjolårets Sustainability Awards I fjol blev det en svensk framgång genom att ICA vann kategorin ”Best practice” för sin lasermärkning av frukt och grönsaker. Totalsegern 2017 gick till tyska Papierfabrik Scheufelen för ett förpackningspapper, utvunnet ur lokalt odlat soltorkat gräs.

Årets vinnare i Sustainability Awards presenteras på öppningsdagen, den 23 oktober, av Scanpack 2018 och då hålls också hållbarhetsseminariet ”Sustainable Packaging Summit”, med medverkan av bland annat franska yoghurtproducenten Danone och brittiska Iceland Foods, som beslutat att ta bort alla plastförpackningar senast år 2023.

”Vi är väldigt glada för att kunna presentera ett program med högintressanta talare och flera superbrands. Det höjer statusen på hela mässan och gör att Scanpack som event blir uppmärksammat över hela Europa”, säger en förväntansfull Anna-Lena Friberg.

Läs mer on Scanpack 2018 HÄR.
 

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Det våras för plastbärkassarna när skatten är på väg bort

Nyligen berättade Packnews om en ICA-butik som börjar sälja bärkassar av biomaterial och nu satsar Coop Sverige på bärkassar som till stor del består av återvunnet material. Den 1 november tas skatten bort på bärkassar.
coop-carrier-bag-trioworld

Drupa 2024 - Många vill ha en bit av kakan inom etikettproduktion

Packnews danska redaktör, Søren Winsløw, sammanfattar här sina intryck från Drupa ur ett etikettperspektiv. Digitalisering är ett gångbart ord i detta sammanhang.
canon_drupa_01xx

Bioplast kan bli en väsentlig del av klimatlösningen om vi tänker kreativt och samarbetar!

Det senaste COP-mötet i Dubai lämnade visserligen mycket kvar att önska för den globala civilisationens framtid. Däremot så var delegaterna överens om att det fossila kolet behöver avvecklas. Ju förr dess bättre ska vi nog tillägga. Det här debattinlägget från Nordisk Bioplastförening framför synpunkter på detta.
Foto: Riccardo Annandale, Unsplash

Karamello gör smakfull investering i tonerpress

Karamello arbetar med förpackning och branding av reklamgodis. Nu investerar Linköpingsföretaget i Fujifilms flaggskepp Revoria Press PC1120.
Henrik-stor