Superfos smörbytta helt i plast prisades av norskt designcenter

PUBLICERAD: 23 maj 2016
UPPDATERAD: 25 januari

RPC Superfos smörbytta helt I plast har belönats i Norge.

En kundanpassad smörbytta, tillverkad helt i plast av RPC Superfos för norska TINE, har fått ett prestigefyllt designpris av DOGA (Norsk design- og arkitektursenter). Priset, som tilldelades TINE, dess dotterbolag Fjordland och designbyrån EGGS, motiverades av såväl smörbyttans tilltalande design som dess återvinningsegenskaper.

Eftersom byttan är tillverkad helt i plast, utan inslag av aluminium eller kartong, vilket annars är vanligt för denna typ av smör- och margarinförpackningar, är den enkel att återvinna.
Byttan har dessutom en tilltalande design, där juryn speciellt framhöll förpackningens lock, som försetts med en ergonomiskt utformad flik, som gör förpackningen enkel att öppna.

Den formsprutade byttan i polypropen har extra tunna väggar, vilket ger låg vikt utan att styrkan försämras. Integrerad i plasten finns också en skyddande ljusbarriär, som gör att vitamininnehåll eller smak hos förpackat smör eller margarin inte försämras.

Sedan TINE introducerade Superfos-byttan har företaget kunnat notera en 65-procentig försäljningsökning av de smör- och margarinprodukter, som förpackningen används till.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

AI ger Amazon effektivare förpackningar

Amazon har utvecklat ett artificiellt intelligens (AI)-system med namnet Package Decision Engine, som förändrar hur produkter paketeras och levereras över hela världen. Systemet minskar skadorna på transporterade produkter och förbrukningen av förpackningsmaterial.
amazonx

Bryggerinäringen visar signifikanta minskningar i klimatpåverkan från sina förpackningar

Svenska bryggerier fortsätter att minska sitt klimatavtryck i så gott som alla förpackningsslag. Det visar den senaste livscykelanalysen (LCA) av dryckesförpackning från branschorganisationen Sveriges Bryggerier.
framsida

Unitedprint börjar sälja material till förpackningsindustrin

Unitedprint som driver onlinetryckeriet Print24 börjar sälja material via sitt varumärke Infowerk. Det handlar bland annat om papper, plåtar och kartong.
Toivo

Mikrovågor ett alternativ vid plaståtervinning

När det gäller återvinning av plastförpackningar är det mekanisk eller kemisk återvinning som är alternativen. På Drupa presenterades ett annat alternativ, ett alternativ till kemisk återvinning, där mikrovågor gör jobbet.
Florian Turkx