Superfos har pressat vikten på sina UniPak-hinkar med 19 %

PUBLICERAD: 19 december 2022
UPPDATERAD: 31 januari

Berry Superfos har lyckats minska vikten med 19 procent på sina UniPak-hinkar, som används av tyska mejerivarumärket Weideglück. (Bild Berry Superfos)|Till sitt sortiment av yoghurt- och mjölkbaserade desserter, mm. har Milchwerke Schwaben använt Berry Superfos UniPak plasthinkar i nästan 30 år. (Bild Berry Superfos)

Det blev en utmaning för plastförpackningsproducenten Berry Superfos, när en tysk mejeriproducent ville ha en lättare plasthink till sina desserter. Men man lyckades reducera vikten med 19 procent och fick en effektivare fyllningshantering på köpet.

Kunden – mejeriföretaget Milchwerke Schwaben – ville av hållbarhetsskäl har lägre vikt på de UniPak plasthinkar från Berry Superfos, som man använt i nästan 30 år.

”Vi ville minska vikten och mängden plastmaterial i hinkarna till våra yoghurt- och mjölkbaserade desserter under varumärket Weideglück. Och Berry Superfos lyckades minska vikten från 43 gram till 35 gram per hink. Men inte bara det – den nydesignade hinken gjorde att vi nu kan lasta fler hinkar på varje pall plus att vår påfyllningslinje fungerar ännu effektivare efter några enkla modifieringar”, berättar Jakob Ramm, VD för Milchwerke Schwaben.

Istället för 540 kg på varje pall kan Milchwerke Schwaben nu få plats med hinkar med totalt 594 kg på varje pall. Detta tack vare att den nydesignade hinken tar mindre utrymme och har bättre staplingsegenskaper.

Till sitt sortiment av yoghurt- och mjölkbaserade desserter, mm. har Milchwerke Schwaben använt Berry Superfos UniPak plasthinkar i nästan 30 år. (Bild Berry Superfos)

Milchwerke Schwaben betecknas som något av en pionjär på mejerimarknaden. För nästan 30 år sedan var företaget först med att introducera en enkilos plastbehållare till sina yoghurt- och mjölkbaserade desserter. Förpackningen då som nu var UniPak-hinken från Berry Superfos. Då, för 30 år sedan, vägde hinken 50 gram, några år senare kunde Superfos minska vikten till 43 gram och nu är man alltså nere i 35 gram per hink, utan att förändringarna har påverkat hinkens effektivitet och egenskaper.

Den nydesignade UniPak-behållaren är försedd med en iögonfallande In-Mould Labeling (IML) dekoration som får förpackningen att stå ut på butikshyllan.

Med varumärket Weideglück har Milchwerke Schwaben tidigare vunnit pris för sin IML-dekoration på hinken, där den smarta etiketten är försedd med en inbäddad så kallad Digimarc-kod, som gör att konsumenten via en mobilapp kan interagera med produkten och länka till en webbplats för information, erbjudanden, etc.

Läs vidare

Designvinnare i Metsä Boards tävling korade

Vinnarna i tävlingen Better with Less – Design Challenge 2022–2023, arrangerad av Metsä Board, har korats.
1-BwL-Kids-Headphones-Packaging-by-Kitty-Ching

Smarta förpackningar hos Metro minskar livsmedelsspillet

Genom att använda smarta förpackningar för att spåra utgångsdatum på färska livsmedel kan den tyska butikskedjan Metro sänka priset för en produkt när utgångsdatumet närmar sig.
shopping

Plötsligt händer det och då kan den här kartongförpackningen vara räddningen

Dispenserboxen och dess innehåll kan rädda kvinnor i nöd på jobbet.
About-her

Lydén Distillerys gin nu i nydesignad och lättare glasflaska

Småländska Lydén Distillery tog en titt på sin traditionella glasflaska och såg möjligheter att skapa en lättare flaska.
Lyden-1

Senaste nytt

Oroliga tider skrämmer inte FrontPac

FrontPac räds inte de svåra tiderna. Ett bra bevis är investeringen i en ny offsetpress från KBA.
Jesper och Martin

Grönt ljus för att göra gröna salladsskålar ännu grönare

Picadeli känner att deras salladskoncept blir ännu grönare via appen Bower. Nu finns möjlighet att panta 20 miljoner skålar årligen.
bower_phone

Packnews i ny kostym efter samgående med AGI Media

Packnews har bytt kostym efter mer än 15 år som nyhetsförmedlare till förpackningsindustrins värdekedja. Nu blir vi ännu bättre!
Kostym

Plastpåseskatten blev en kul sak men är på allvar

När TV-programmet Svenska Nyheter hade nypremiär häromdagen fick den märkliga plastpåseskatten mycket utrymme.
messiah