SuperCup – en återanvändbar plastbägare för öl och läsk

PUBLICERAD: 11 maj 2022
UPPDATERAD: 25 januari

Berry Superfos har lanserat disk- och stapelbara plastbägaren SuperCup, som kan användas om och om igen. (Bild Berry Superfos)

Danska Berry Superfos, som sedan 2019 ingår i amerikanska Berry Global Group, har utvecklat och lanserat den återanvändbara plastbägaren SuperCup, som kan bli en game changer på marknaden och ersätta omstridda och på vissa håll bannlysta dryckesbägare i engångsplast.

Dryckesbägaren SuperCup, som finns i volymerna 25 cl och 50 cl, är främst avsedd för drycker som öl och läsk och den kan användas såväl av restauranger och barer som av privatpersoner.

Bägaren, vars design påminner om ett konventionellt ölglas, är enligt tillverkaren både diskbar och stapelbar. Efter användning kan plastbägarna lätt sköljas av/diskas och sedan enkelt förvaras i väntan på nästa event.

SuperCup-bägarna, som även finns i ett lättviktsformat, 30 procent lättare än marknadsstandarden för dryckesbägare i returplast, görs cirkulära genom att tillverkas i återvunnen polypropen (PP) som håller jungfrulig kvalitet och är återvinningsbar.

I standardutförandet är SuperCup transparent och utan grafisk utsmyckning, men den kan också förses med logotyper och annan grafisk dekoration, antingen genom IML-teknik (In-Mould Labelling) eller med offsettryck i upp till sex färger.

”SuperCup med sin känsla av typiskt ölglas och försedd med logotyp, etc är särskilt lämpad för användning av bryggerier, dryckesdistributörer och annonsörer vid marknadsföring och kundevenemang. Servera, samla in, skölj av – och voila! – de är redo för nästa event!”, skriver Berry Superfos på sin hemsida.

Läs vidare

Spartips för wellpappindustrin och dess kunder

Wellpappindustrin kan spara material via en enkel åtgärd enligt brittisk konsult.
1673597177195x

Omni Polymers gillar att återvinna flexibla plastförpackningar

josef-nat

Välkomnar EU:s föreslagna PPWR-regler – med viss kritik

European Bioplastics välkomnar EU:s föreslagna s.k. PPWR-regler för förpackningar och bioplaster – men med viss kritik…
eu-regler-PN-utvald

Svensk Plaståtervinning fick pris som Årets Impact-bolag

På Dagens Industris Gasell-gala i Stockholms stadshus fick Svensk Plaståtervinning ta emot priset som Årets Impact-bolag.
plast-impact-utvald

Senaste nytt

Boxons hållbarhetssatsning bär frukt

Boxons nya hållbarhetsrapport visar att företagets fortsatt stora hållbarhetssatsning har burit frukt under året som gick.
Boxonx

Peter Jhaveri ny styrelseordförande för Returpack

Peter Jhaveri är ny styrelseordförande för Returpack som gjort en egen intervju med honom. Här är ett utdrag ur den.
jhaveri

Metsä Boards falskartongmaskin är nu störst i Europa

Metsä Board, en del av Metsä Group, invigde sin uppgraderade falskartongmaskin i Husum, Sverige, den 11 april.
Ribbon has been cutx

kp lanserar livsmedelstråg av etthundra procent återvunnet material

Klöckner Pentaplast (kp) har lanserat de första livsmedelstrågen bestående av etthundra procent återvunnen PET (rPET) som uteslutande kommer från tråg.
KP trayx