Succé för ”Packaging Open – Golf with Friends”

PUBLICERAD: 28 maj 2015
UPPDATERAD: 25 januari

Jonas Carlsson från Mormor Lisas Konfektyr vare en av de två som delade på titeln ”Närmast linjen”.|Lars Crampelle från Discap Sweden AB kom också ”närmast linjen”.|Andreas Harandi från Dynapac hamnade närmast hål – 0|7 meter från koppen på hål två.|Totalsegrare blev Peter Aaröe från Festo med imponerande 42 poäng.

Den 28 maj spelades tidningen nord emballage golftävling ”Packaging Open – Golf with Friends” för första gången, med ett imponerade antal deltagare. 
Drygt sextio personer hade anmält sig till tävlingen och nära hälften samlades redan kvällen innan på Tönnersjö Golfbana för att ”snacka upp sig” inför tävlingen tillsammans med mat och dryck.

Poängbogey var det som gällde på Tönnersjö Golfbana, som ligger naturskönt utanför Halmstad. Banan är mycket kuperad och bedöms som ganska svårspelad, så det var en bra utmaning som låg framför spelarna.
nord emballage, som bjöd deltagarna på spelet,  vill med golftävlingen skapa en ny mötesplats inte bara för förpackningsindustrin utan även för dess kunder och samarbetspartners, och det fungerade mycket bra. Många deltagare från förpackningsbranschen kom med en affärskollega och det gavs därmed intressanta möjligheter till nätverkande och skapande av nya relationer. 

Vädermässigt såg prognoserna hotfulla ut ända fram till strax före spelstart, men det visade sig inte bli så farligt. Även om solen dessvärre lös med sin frånvaro, så regnade det bara cirka 30 minuter under dagen. Och det finns, som det brukar sägas, inget dåligt golfväder.

Stämningen ute på banan var hög och undanflykter och ursäkter stod som spön i backen på ett intensivare sätt än regnet. Det finns tydligen inga perfekta golfslag!?

Förutom vinnarna i poängbogeyn utsågs även vinnarna av ”Närmast hål”, ”Närmast linjen” och ”Längsta drive”. Prisbordet sponsrades av nord emballage.

Förstaplatsen i tävlingen togs av Peter Aaröe från Festo, som fick ihop imponerande 42 poäng. Tvåa kom Christoffer Bengtsson från Mormor Lisas Konfektyr, inte långt efter, han spelade in 40 poäng och trea blev Stefan Vahlin från GBP Ergo med 38 poäng. Tre starka resultat.

Närmast linjen, det vill säga en längsgående linje på hål tolv, kom två spelare, bägge låg i princip mitt på linjen. Pris delades därmed ut till Jonas Carlsson från Mormor Lisas Konfektyr och till Lars Crampelle från Discap Sweden AB.
Närmast hål kom Andreas Harandi från Dynapac, när han på hål två hamnade 0,7 meter från koppen.
Längsta drive fick en kvinnlig segrare i Mia Stjern Rybrink från Imex AB.

För övrigt känns det som att det skulle behövas lite kvotering även på golftävlingar av det här slaget. Bara tre kvinnor fanns på banan, varför inte fler? 

”Packaging Open – Golf with Friends” återkommer nästa år. Låt oss hoppas på fler kvinnliga deltagare då!

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Elopak bygger sin första produktionsanläggning i Nordamerika

”I tidernas begynnelse” kom grunden för Elopaks Pure-Pak förpackningar från USA. Efter många år startas nu den första produktionsenheten i Nordamerika. Första halvåret 2025 ska den vara i drift.
Elopak_

Multivac bygger ny produktionshall i Tyskland

Multivac Group har nyligen genomfört en ceremoni som start för bygget av sin nya Wolfertschwenden #2 fabrik i Allgäu-regionen i södra Tyskland.
Multivac

Efterfrågeökning kräver fabriksexpansion hos Modulpac

Modulpac i Ljungby växer och har nyligen fått flera nya projekt av varierande storlek, både från befintliga och nya kunder. Företaget tillverkare förslutningar till förpackningar. För att fortsätta utvecklas behsva ytterligare fabriksytor.
Modul

Albert Heijn i Holland först med förpackningar av PEF

PEF är ett bioplastmaterial som det pratats om länge. Nu har är det snart dags att kommersialisera materialet. Tidigt ute att använda det i en förpackning blir supermarketkedjan Albert Heijn.
avantium