Studie: Tre av fyra konsumenter föredrar pappersförpackningar

PUBLICERAD: 20 augusti 2019
UPPDATERAD: 24 januari
 Smurfit Kappa har bland annat hjälpt den portugisiske druvproducenten Pomares do Sol att ta fram ett papperstråg till vindruvor.

Konsumenter väljer pappersbaserade förpackningar framför andra alternativ, visar en marknadsundersökning baserad på 1 200 kunder.

Smurfit Kappa ser ett kraftigt ökat intresse för hållbara förpackningslösningar för färskvaror som frukt och grönsaker. I en undersökning, nyligen presenterad av förpackningsföretaget svarade tre av fyra konsumenter att de föredrar pappersbaserade förpackningar i en jämförelse med andra mindre hållbara materialalternativ.

Företaget skriver i ett pressmeddelande att marknadsundersökningen genomfördes 2018 och  baseras på 1200 kunder som använde sensortekniken Eyetracking. En teknik som kan läsa av användarens närvaro, uppmärksamhet och fokus. Vidare skriver företaget att de har sett en markant ökning av antalet företag som letar hållbara alternativ för färsk frukt och grönsaker.

Företaget drog igång sitt initiativ Better Planet Packaging i fjol och har sedan dess arbetat på en portfölj med produkter som har utformats för att ersätta mindre hållbara förpackningar.

Läs vidare

Woola vill ersätta plastemballage med spillull

Förpackningsföretaget Woola jobbar med fårull som hållbart alternativ till plast.
Pressbild_Woola förpackningsmaterial

ICA-handlaren börjar med komposterbara bärkassar innan skatten tas bort

I höst tas skatten på plastbärkassarna bort men Filip Cronberg som driver ICA Kvantum i Klippan återinför komposterbara kassar redan nu.
ICA Gaiax

Återanvändbara biobaserade muggar från Sulapac hos Burger King

Restel, ett finskt restaurang- och cateringföretag, startar en pilot med återanvändbara dryckesmuggar gjorda av biobaserat och återvinningsbart Sulapacmaterial i utvalda restauranger, inklusive två Burger King restauranger.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

Utmaningar vid test av nya biobaserade material i kontakt med livsmedel

Företag som utvecklar nya biomaterial bör tänka på att material tillverkade av biobaserade råvaror kräver minst lika mycket materialtestning som traditionella plaster, ofta till och med mer. Det skriver Niko Markkinen, expert på testning av livsmedelsförpackningar på Measurlabs i Finland.
bottles with different fruit or vegetable juices

Senaste nytt

Unitedprint börjar sälja material till förpackningsindustrin

Unitedprint som driver onlinetryckeriet Print24 börjar sälja material via sitt varumärke Infowerk. Det handlar bland annat om papper, plåtar och kartong.
Toivo

Mikrovågor ett alternativ vid plaståtervinning

När det gäller återvinning av plastförpackningar är det mekanisk eller kemisk återvinning som är alternativen. På Drupa presenterades ett annat alternativ, ett alternativ till kemisk återvinning, där mikrovågor gör jobbet.
Florian Turkx

Skånsk besserwisser finalist i avfallsvärldens "Eurovision"

Ungdomar är enligt en färsk undersökning sämst på att sortera plastförpackningar. Kampanjen "Var inte en Styrbjörn" har genom humor försökt öka medvetenheten.
Sysav_Kampanjbild_Styrbjorn_EWWR

Tidsgränserna skjuts fram i US Plastics Pact

Många stora varumärkesägare har problem med att leva upp till löftena om att minska användningen av plastförpackning, att använda mer återvunnet material och att designa dem rätt. Målåret har i många fall varit 2025, och de flesta klarar inte det. US Plastics Pact är ett exempel där man nu knuffar fram målsättningarna.
dreamstime_m_21631432