Strategisk förpackningsdesign ger vinstökning för e-handeln

PUBLICERAD: 8 september 2015
UPPDATERAD: 25 januari

Strategisk förpackningsdesign kan avsevärt öka vinstmarginalen för vissa e-handelsbutiker.|”Livsmedelshandeln på nätet kan fördubbla vinstmarginalerna med förpackningar som är designade för säkrare transporter”|säger Björn Thunström.

I veckan presenterade Stora Enso sin senaste viewpoint-rapport, som går under namnet: ”The future of on-line packaging”. Den viktigaste slutsatsen i rapporten är att strategisk förpackningsdesign och hållbara materialval avsevärt kan öka vinstmarginalen för e-handelsbutiker inom vissa segment. 

”Enligt vår analys finns potential för e-handelsbutiker att avsevärt öka vinstmarginalerna genom strategisk förpackningsdesign. Ett segment, som sticker ut, är livsmedelshandel på nätet, där det finns utrymme att fördubbla vinstmarginalerna genom förpackningar, som är designade för säkrare transporter”, säger Björn Thunström, Vice President Marketing & Customer Loyalty vid Stora Enso Packaging Solutions.

I Stora Ensos viewpoint-rapporter undersöks växande trender inom utvalda branscher. Utifrån trenderna identifierar Stora Enso de utmaningar som varumärkesägare och detaljhandeln snart kommer att möta och listar även de viktigaste framgångsfaktorerna för framtidens förpackningar.  

Hela viewpoint-rapporten kan läsas/laddas ner via pdf-länken nedan (Rapporten är på engelska).

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x