Under hösten lanserar Norrmejerier en rad nya förpackningsstorlekar, bland annat förpackningen ”Störstmjölken” – en 1,75-liters kartongförpackning för mellanmjölk och standardmjölk som blir unik på marknaden.
”En större förpackning innebär ett mindre klimatavtryck, då det krävs mindre förpackningsmaterial samtidigt som vi kan transportera mer mjölk i varje lastbil och därmed minskar vi transporternas klimatpåverkan för mjölken. Störstmjölken ger med andra ord dubbla klimatfördelar”, säger Johannes Eriksson, innovationsansvarig på Norrmejerier.
Norrmejerier skriver i ett pressmeddelande att efterfrågan på större förpackningar är en tydlig trend. En annan drivkraft bakom de större förpackningsformerna är en större medvetenhet om matsvinn hos konsumenterna.
”Vi ser ett tydligt skifte och en växande övergång till större förpackningar och därför känns det extra kul att kunna erbjuda de norrländska konsumenterna Störstmjölken. Det handlar om både mellanmjölken och standardmjölken som övergår till en 1,75 -liters förpackning, en storlek som blir unik på marknaden”, säger Johannes Eriksson.
Norrmejerier kommer också med en 500 grams förpackning för laktosfri crème fraiche och en ”familjeförpackning” på hela 1,5 liter för vaniljyoghurt och mild naturell yoghurt.
I samband med att man kommer med större förpackningar för crème fraiche och yoghurt byter man också förpackningsmaterial för hela yoghurtsortimentet till ett mer hållbart och förnybart material samt minskar mängden plast i förpackningarna.
En annan kommande nyhet från Norrmejerier blir vispgrädde med längre hållbarhet.
”Längre hållbarhet på våra produkter ökar i betydelse för konsumenterna och det saknades ett norrländskt alternativ i hyllan för den här typen av vispgrädde. Med vispgrädde med lite längre hållbarhet ser vi också att vi kan hjälpa konsumenterna att minska matsvinnet”, säger Johannes Eriksson.
————————————————————
Om Norrmejerier
Norrmejerier Ek. Förening är norrlänningarnas mejeri och ägs av 330 lokala bönder varav 308 aktiva mjölkleverantörer i Norrbottens, Västerbottens och delar av Västernorrlands och Jämtlands län. Norrmejerier förädlar årligen drygt 200 miljoner kg mjölk vid sina mejerier i Umeå, Luleå och Burträsk till olika mejeriprodukter som mjölk, fil, grädde och ost. Norrmejerier sysselsätter cirka 470 årsanställda och omsätter ca två miljarder kronor per år.