Störstmjölken – förpackning för törstiga mjölkälskare i norr!

PUBLICERAD: 16 september 2022
UPPDATERAD: 25 januari

Den nya förpackningsformen ”Störstmjölken” används till Norrmejeriers standardmjölk och mellanmjölk. Förpackningen i vätskekartong rymmer 1,75 liter. (Bild Norrmejerier. Bilden är ett montage)|Johannes Eriksson, innovationsansvarig på Norrmejerier. (Bild fr LinkedIn)

Under hösten lanserar Norrmejerier en rad nya förpackningsstorlekar, bland annat förpackningen ”Störstmjölken” – en 1,75-liters kartongförpackning för mellanmjölk och standardmjölk som blir unik på marknaden.

”En större förpackning innebär ett mindre klimatavtryck, då det krävs mindre förpackningsmaterial samtidigt som vi kan transportera mer mjölk i varje lastbil och därmed minskar vi transporternas klimatpåverkan för mjölken. Störstmjölken ger med andra ord dubbla klimatfördelar”, säger Johannes Eriksson, innovationsansvarig på Norrmejerier.

Johannes Eriksson, innovationsansvarig på Norrmejerier. (Bild fr LinkedIn)

Norrmejerier skriver i ett pressmeddelande att efterfrågan på större förpackningar är en tydlig trend. En annan drivkraft bakom de större förpackningsformerna är en större medvetenhet om matsvinn hos konsumenterna.

”Vi ser ett tydligt skifte och en växande övergång till större förpackningar och därför känns det extra kul att kunna erbjuda de norrländska konsumenterna Störstmjölken. Det handlar om både mellanmjölken och standardmjölken som övergår till en 1,75 -liters förpackning, en storlek som blir unik på marknaden”, säger Johannes Eriksson.

Norrmejerier kommer också med en 500 grams förpackning för laktosfri crème fraiche och en ”familjeförpackning” på hela 1,5 liter för vaniljyoghurt och mild naturell yoghurt.

I samband med att man kommer med större förpackningar för crème fraiche och yoghurt byter man också förpackningsmaterial för hela yoghurtsortimentet till ett mer hållbart och förnybart material samt minskar mängden plast i förpackningarna.

En annan kommande nyhet från Norrmejerier blir vispgrädde med längre hållbarhet.

”Längre hållbarhet på våra produkter ökar i betydelse för konsumenterna och det saknades ett norrländskt alternativ i hyllan för den här typen av vispgrädde. Med vispgrädde med lite längre hållbarhet ser vi också att vi kan hjälpa konsumenterna att minska matsvinnet”, säger Johannes Eriksson.

————————————————————
Om Norrmejerier
Norrmejerier Ek. Förening är norrlänningarnas mejeri och ägs av 330 lokala bönder varav 308 aktiva mjölkleverantörer i Norrbottens, Västerbottens och delar av Västernorrlands och Jämtlands län. Norrmejerier förädlar årligen drygt 200 miljoner kg mjölk vid sina mejerier i Umeå, Luleå och Burträsk till olika mejeriprodukter som mjölk, fil, grädde och ost. Norrmejerier sysselsätter cirka 470 årsanställda och omsätter ca två miljarder kronor per år.

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Diageo testar pappersflaska tillverkad av PulPac på festival i Barcelona

I samarbete med PA Consulting, som är en del av Bottle Collective med PA och svenska PulPac, testar Diageo en Dry Molded Fiber-flaska som till nittio procent består av papper, med en tunn plastliner och en folieförsegling.
Diageo-to-trial-paper-Baileys-bottles

Packnews fyller 90 år - vi ser tillbaka på 1965

Packnews fyller 90 år i år. Vi gör lite nedslag i olika år och kan ibland konstatera att inte så mycket verkar ha hänt i branschen inom vissa områden.
Påsex

Återanvändbara biobaserade muggar från Sulapac hos Burger King

Restel, ett finskt restaurang- och cateringföretag, startar en pilot med återanvändbara dryckesmuggar gjorda av biobaserat och återvinningsbart Sulapacmaterial i utvalda restauranger, inklusive två Burger King restauranger.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

Stolta som tuppar och hoppas vinna Packnorth Award 2024

Finska Oy Orapac AB sällar sig till raden av företag som vill vinna Packnorth Award 2024. Greenbox, är i grunden en enkel konstruktion, en låda med lock, men den är baserad helt på återvunnet fibermaterial och har isoleringsegenskaper mot både värme och kyla som man säger överträffar en EPS-förpackning.
{"capture_mode":"AutoModule","faces":[]}