Största kunden köper upp påstillverkaren Norbag AB

PUBLICERAD: 7 oktober 2018
UPPDATERAD: 25 januari

Kraftiga påsar för potatis är en del av Norbags produktportfölj.
|”Vi säljer bolaget till vår största kund Tingstad Papper”, säger VD Ebbe Maurtvedt.

Företaget Norbag AB i värmländska Töcksfors, tillverkare av ett stort urval av papperspåsar,  har förvärvats av sin största kund Tingstad Papper i Göteborg.

Norbag AB har tillverkat papperspåsar i Töcksfors sedan år 2004 och under de gångna 14 åren har bolagets ägarkonstellation varit densamma. Men nu är alltså ett ägarbyte på gång, sedan ägarna beslutat sig för att sälja företaget, eftersom man säger sig inte hinna med på en växande marknad..

Norbag tillverkar ett brett urval av papperspåsar, bland annat till livsmedel som potatis, mjöl, gryn, etc. Norbag producerar också bärkassar i papper samt fordrade blompåsar och specialpåsar till komposterbart avfall. Merparten av produktionen går till svenska kunder, men företaget har också en marknad i Norge.

”Vi säljer den här verksamheten till vår största kund, som är Tingstad Papper från Göteborg”, säger bolagets VD Ebbe Maurtvedt till nwt.se

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

AI ger Amazon effektivare förpackningar

Amazon har utvecklat ett artificiellt intelligens (AI)-system med namnet Package Decision Engine, som förändrar hur produkter paketeras och levereras över hela världen. Systemet minskar skadorna på transporterade produkter och förbrukningen av förpackningsmaterial.
amazonx

Bryggerinäringen visar signifikanta minskningar i klimatpåverkan från sina förpackningar

Svenska bryggerier fortsätter att minska sitt klimatavtryck i så gott som alla förpackningsslag. Det visar den senaste livscykelanalysen (LCA) av dryckesförpackning från branschorganisationen Sveriges Bryggerier.
framsida

Unitedprint börjar sälja material till förpackningsindustrin

Unitedprint som driver onlinetryckeriet Print24 börjar sälja material via sitt varumärke Infowerk. Det handlar bland annat om papper, plåtar och kartong.
Toivo

Mikrovågor ett alternativ vid plaståtervinning

När det gäller återvinning av plastförpackningar är det mekanisk eller kemisk återvinning som är alternativen. På Drupa presenterades ett annat alternativ, ett alternativ till kemisk återvinning, där mikrovågor gör jobbet.
Florian Turkx