Största kunden köper upp påstillverkaren Norbag AB

PUBLICERAD: 7 oktober 2018
UPPDATERAD: 25 januari

Kraftiga påsar för potatis är en del av Norbags produktportfölj.
|”Vi säljer bolaget till vår största kund Tingstad Papper”, säger VD Ebbe Maurtvedt.

Företaget Norbag AB i värmländska Töcksfors, tillverkare av ett stort urval av papperspåsar,  har förvärvats av sin största kund Tingstad Papper i Göteborg.

Norbag AB har tillverkat papperspåsar i Töcksfors sedan år 2004 och under de gångna 14 åren har bolagets ägarkonstellation varit densamma. Men nu är alltså ett ägarbyte på gång, sedan ägarna beslutat sig för att sälja företaget, eftersom man säger sig inte hinna med på en växande marknad..

Norbag tillverkar ett brett urval av papperspåsar, bland annat till livsmedel som potatis, mjöl, gryn, etc. Norbag producerar också bärkassar i papper samt fordrade blompåsar och specialpåsar till komposterbart avfall. Merparten av produktionen går till svenska kunder, men företaget har också en marknad i Norge.

”Vi säljer den här verksamheten till vår största kund, som är Tingstad Papper från Göteborg”, säger bolagets VD Ebbe Maurtvedt till nwt.se

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Thorbjörn Sagerström på DS Smith Norden ser en positiv trend för industrin

Vi kontaktade Thorbjörn Sagerström, vd på DS Smith i Norden och dessutom ordförande i Grafiska Föreningen, för att få hans synpunkt på läget för wellpapp- och kartongbranschen och för hans eget företag.
DSsmith1-1024x683-1x

Ny undersökning visar att svenskar är splittrade kring plastpåseskatten

Åsikterna om att plastpåseskatten försvinner är minst sagt splittrade, och över hälften av alla svenskar tycker det är viktigt att användningen av plastpåsar fortsätter att minska. Det visar en ny Novusundersökning som Håll Sverige Rent låtit göra.
dreamstime_7756854x

Tidningen Packnews fyller 90 år!

I år fyller tidningen Packnews 90 år. En anmärkningsvärd ålder på en branschtidning, men en ålder som inte på något sätt avspeglas i kvaliten, tidningen är starkare och fräschare än någonsin. Här ger tidningens chefredaktör, Bo Wallteg, en kort bakgrund till de nittio åren.
Packnews-1_24-mailchimp-header-2

Transparent förpackning ger enklare återvinning

Som ett led i arbetet med att minska klimatavtrycket har isoleringproducenten Rockwool förändrat förpackningarna. Något som ökar återvinningsmöjligheterna med 85  procent enligt företaget.
ROCKWOOL förpackning