Storslam för Smurfit Kappa – belönades med åtta World Star

PUBLICERAD: 28 januari 2020
UPPDATERAD: 25 januari

En multiförpackning för Litovel öl är en av de åtta World Star-belönade förpackningarna från Smurfit Kappa. (Bild Smurfit Kappa)|

Ledande förpackningskoncernen Smurfit Kappa tog något av en storslam i 2020 års World Star-tävling. Inte mindre än åtta av Smurfit Kappas förpackningslösningar belönades med den åtråvärda utmärkelsen.

”Vi är glada och stolta över att ha tilldelats dessa prestigefyllda utmärkelser”, säger Saverio Mayer, (Bild Smurfit Kappa)

”Vi är glada och stolta över att ha tilldelats dessa prestigefyllda utmärkelser. De visar på våra medarbetares talang och kreativitet. De välkomnar de mest komplexa utmaningar och nöjer sig inte förrän de har hittat den mest hållbara lösningen”, säger Saverio Mayer, VD för Smurfit Kappa Europa i en kommentar.

Följande Smurfit Kappa-förpackningar erhöll World Star-utmärkelser:

Rollor Packaging. En banbrytande och helt hållbar produkt som förhindrar att kläder blir skrynkliga under leveransen och som Smurfit Kappa har utvecklat tillsammans med sin samarbetspartner Rollor. Förpackningen, som är tillverkad av ett enda wellpappark, har mötts av stort intresse i modebranschen och är även UPS-godkänd.

eCommerce Pedal Pack. En e-handelsförpackning för cykelpedaler, som kan leveraras direkt i brevlådan.

Litovel multipack. En förhållandevis enkel men effektiv multiförpackning för öl, som ger betydande logistikbesparingar.

Chivas 3×50 cl. En smart ytterförpackning i wellpapp för en 50 cl flaska med Chivas Scotch whisky + en ytterlåda i wellpapp för tre flaskor. Förpackningslösningen minskar koldioxidavtrycket och kan ompaketeras med bibehållen ytterlåda.

Smart Edge-Protector. En skyddande wellpapplösning, tillverkad för den österrikiske spritproducenten Stroh, som ger ett starkt skydd för transportlådor och minskar såväl hanteringstid som koldioxidavtryck.

Touch Box. Ett förpacknings-set där delarna används antingen separat eller tillsammans beroende på vilka produkter som ska packas.

Skewed Insert. En inredningslösning till transportlåda med bildörrstätningar, som har ökat kapaciteten i lådan med 25 procent.

Easy-Rep. En displaylösning som kan monteras på några sekunder och som minskar både kostnader och materialåtgång samtidigt som den fångar kundernas uppmärksamhet ute i butik.

Prisutdelningen för World Star kommer att ske i samband med den stora förpackningsmässan interpack 2020 , som äger rum i tyska Düsseldorf 7 – 13 maj. Datum för World Star-ceremonin är den 8 maj.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x