Storslam för Cellutech i Packbridge Challenge

PUBLICERAD: 23 september 2018
UPPDATERAD: 25 januari

Paula Martirez och Oruc Koklukaya från Cellutech gladdes åt sina dubbla vinster, men bekymrade sig hur de skulle få plats med de jättestora checkarna på planet upp till Stockholm…|Emelie Thörn från easyFairs beredd att lämna över checken på 3.000 euro  till Cellutech för bästa pitch.
|Sanningens ögonblick. Svetlana Eskebaek från Packbridge beredd att avslöja vem som vunnit årets tävling. Till vänster Vincent Villeger, moderator under årets Top Packaging Summit by Packbridge.

Det blev storslam för Cellutech, när det var dags för finalen i Packbridge Challenge i Malmö den 20 september. Två priser delades ut i tävlingen – Cellutech tog hem bägge.

Packbridge Challenge arrangerades för andra gången i år. Det är en tävling för start-ups och entreprenörer, som har spännande idéer och projekt vilka skulle kunna fungera bra i förpackningsindustrin.

Den första gallringen bland runt tjugo deltagare gjordes på försommaren, då juryn utifrån korta pitchar från varje deltagare, bestämde vilka tio, som skulle gå vidare till finalen. Dessa tio var för övrigt: 3D Click, Cellutech AB, ColorSensing, CupClub, DUDE Packaging, Ecopåsar, Food BIOPack, Sensor Spot, Starke ECB AB och Sulapac Ltd.

Samtliga fick nu chansen att pitcha igen inför juryn och den nya publiken på Top Packaging Summit by Packbridge, som även var med och röstade via mentometersystem. Vid prisutdelningen i samband med middagen på kvällen visade det sig att Cellutech tog hem första priset, 50.000 kronor, men det stannade inte där. På temat ”The Winner Takes it All” tog man även hem priset för bästa pitch, värt 3.000 euro. Det priset sponsrades av Easyfairs. All anledning till glädje med andra ord för Paula Martirez och Oruc Koklukaya från Cellutech, som genast började oroa sig hur man skulle få med sig de jättestora checkarna på planet upp till Stockholm…

Cellutech finns på KTH i Stockholm och utvecklar avancerade material baserade på cellulosa, till exempel ett skum, Cellufoam, från cellulosafiber, som kan användas för förpackning eller till exempel isolering och som är återvinningsbart eller bionedbrybart. Med andra ord ett konkurrerande material till EPS. Styrelseordförande är den välkända finansmannen Claes Dahlbäck.

Förutom Easyfairs var Invest in Skåne sponsorer i år.

Text Bo Wallteg

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Diageo testar pappersflaska tillverkad av PulPac på festival i Barcelona

I samarbete med PA Consulting, som är en del av Bottle Collective med PA och svenska PulPac, testar Diageo en Dry Molded Fiber-flaska som till nittio procent består av papper, med en tunn plastliner och en folieförsegling.
Diageo-to-trial-paper-Baileys-bottles

Packnews fyller 90 år - vi ser tillbaka på 1965

Packnews fyller 90 år i år. Vi gör lite nedslag i olika år och kan ibland konstatera att inte så mycket verkar ha hänt i branschen inom vissa områden.
Påsex

Återanvändbara biobaserade muggar från Sulapac hos Burger King

Restel, ett finskt restaurang- och cateringföretag, startar en pilot med återanvändbara dryckesmuggar gjorda av biobaserat och återvinningsbart Sulapacmaterial i utvalda restauranger, inklusive två Burger King restauranger.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

Stolta som tuppar och hoppas vinna Packnorth Award 2024

Finska Oy Orapac AB sällar sig till raden av företag som vill vinna Packnorth Award 2024. Greenbox, är i grunden en enkel konstruktion, en låda med lock, men den är baserad helt på återvunnet fibermaterial och har isoleringsegenskaper mot både värme och kyla som man säger överträffar en EPS-förpackning.
{"capture_mode":"AutoModule","faces":[]}