Stororder till InterSystem från Arvid Nordquist

PUBLICERAD: 5 juli 2022
UPPDATERAD: 25 januari

År 2024 ska det nya rosteriet stå klart. |Anders Nordquist (th) VD Arvid Nordquist Handelsaktiebolag och Erik Johnsson, VD InterSystem AB, är bägge nöjda med affären.|Anders Nordquist (th) VD Arvid Nordquist Handelsaktiebolag och Erik Johnsson, VD InterSystem AB, är bägge nöjda med affären.

Kaffeproducenten och handelsbolaget Arvid Nordquist kommer att bygga en helt ny anläggning i Järfälla norr om Stockholm. Till den nya anläggningen har man valt InterSystem som leverantör av ny central palletering.

Anders Nordquist (th) VD Arvid Nordquist Handelsaktiebolag och Erik Johnsson, VD InterSystem AB, är bägge nöjda med affären.

Kaffeproducenten och handelsbolaget Arvid Nordquist kommer att bygga en helt ny anläggning i Järfälla norr om Stockholm. Flytten innebär att man efter mer än 60 år lämnar sin anläggning i Solna, som saknar ytterligare expansionsmöjligheter. Visionen är att bygga ett modernt, effektivt och resurssnålt kafferosteri som ger minimal miljöpåverkan.

Till den nya anläggningen har man valt InterSystem som leverantör av ny central palletering, interntransport av primär- och sekundärförpackning, pallhantering samt sträckfilmning. Installationen är planerad till vintern 2024 och blir en av de större InterSystem gjort i Sverige.

”I tätt samarbete med teamet på Arvid Nordquist har vi hittat en layout som känns riktigt bra. Vi är tacksamma för förtroendet och är glada att få vara en del av detta spännande projekt”, säger Erik Johansson, VD på InterSystem.

Den nya fastigheten kommer att byggas i trä och kommer ligga intill E18. Byggnaden blir Arvid Nordquists nya huvudkontor och förutom kafferosteri och kontor byggs även ett automatiskt höglager.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x