Storaffär på G inom etikett: Brother vill förvärva Domino

PUBLICERAD: 17 mars 2015
UPPDATERAD: 25 januari

Japanska skrivarjätten Brother är intresserade av brittiska Dominos produkter och teknik inom streckkodsmärkning och förpackningsetiketter.

Brother Industries, som har huvudsäte i japanska Nagoya, har lämnat ett bud på Domino Printing Scienses plc, beläget i Cambridge, England. Brother vill köpa Domino för en kontant köpeskilling på 1,03 miljarder pund (drygt 13 miljarder kronor). Det skriver BloombergBusiness, Reuters och flera andra internationella nyhetsorgan.

Brother är stora inom datorskrivare, men den marknaden får allt sämre lönsamhet och nu vill den japanska koncernen ge sig in på områdena etiketter och förpackningar. Efterfrågan på skrivare, framförallt sådana som används i hemmen, sjunker i takt med en ökad användning av smarta enheter. Att då flytta fokus till industriella skrivare för exempelvis streckkoder och förpackningsetiketter, som är Dominos produktområden, är ett sätt för Brother att bredda verksamheten och öka intäkterna. 

Affären är dock inte helt klar och enligt nyhetsbyrån Reuters är det tänkbart att även andra aktörer ger sig in i budgivningen om Domino. Danaher Corp och Dover Corp är två sådana företag, som nämns som potentiella intressenter.

”Det finns också potential för ett konkurrerande bud att komma, troligen från en USA- aktör, med tanke på hur väl Domino skulle passa in en amerikansk produktportfölj”, säger analytikern Henry Carver till Reuters.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Lignin Industrier säkrar tjugofem miljoner kronor i nyemission

Svenska greentech-företaget Lignin Industries tar in 25 miljoner kronor i en nyemission och fortsätter sin satsning på produktion av biobaserad plast med lignin som råvara skriver Nordisk Bioplastförening.
lignin-emission-utvald

Spendrups satsar på sträckfilm med trettio procent PCR

Spendrups har i samarbete med Trioworld, gått över till trettio procent konsumentåtervunnen plast i all sträck- och krympfilm som används runt pallar och dryckestråg för att säkerställa laststabilitet och transportsäkerhet.
mynewsdesk-spendrupsx

Johan Nellbeck lämnar Holmen Iggesund i samband med omorganisation

Holmens styrelse har idag beslutat att samla koncernens kartong- och pappersverksamhet i ett nytt samlat affärsområde, Holmen Kartong & Papper. I samband med detta kommer Holmen Iggesunds vd, Johan Nellbeck, att lämna företaget.
igge-johan2-utvaldx

CCL Industries öppnar ny sleevetillverkning

CCL Industries som tillverkar specialetiketter, säkerhets- och förpackningslösningar, har officiellt öppnat sin nya etiketthub i Dornbirn, Österrike, och slutfört flytten från tyska Hohenems.
CCL-Dornbirn_27_by_Marcel_Hagen-studio22-768x512x