Storaffär på G inom etikett: Brother vill förvärva Domino

PUBLICERAD: 17 mars 2015
UPPDATERAD: 25 januari

Japanska skrivarjätten Brother är intresserade av brittiska Dominos produkter och teknik inom streckkodsmärkning och förpackningsetiketter.

Brother Industries, som har huvudsäte i japanska Nagoya, har lämnat ett bud på Domino Printing Scienses plc, beläget i Cambridge, England. Brother vill köpa Domino för en kontant köpeskilling på 1,03 miljarder pund (drygt 13 miljarder kronor). Det skriver BloombergBusiness, Reuters och flera andra internationella nyhetsorgan.

Brother är stora inom datorskrivare, men den marknaden får allt sämre lönsamhet och nu vill den japanska koncernen ge sig in på områdena etiketter och förpackningar. Efterfrågan på skrivare, framförallt sådana som används i hemmen, sjunker i takt med en ökad användning av smarta enheter. Att då flytta fokus till industriella skrivare för exempelvis streckkoder och förpackningsetiketter, som är Dominos produktområden, är ett sätt för Brother att bredda verksamheten och öka intäkterna. 

Affären är dock inte helt klar och enligt nyhetsbyrån Reuters är det tänkbart att även andra aktörer ger sig in i budgivningen om Domino. Danaher Corp och Dover Corp är två sådana företag, som nämns som potentiella intressenter.

”Det finns också potential för ett konkurrerande bud att komma, troligen från en USA- aktör, med tanke på hur väl Domino skulle passa in en amerikansk produktportfölj”, säger analytikern Henry Carver till Reuters.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Metsä Boards falskartongmaskin är nu störst i Europa

Metsä Board, en del av Metsä Group, invigde sin uppgraderade falskartongmaskin i Husum, Sverige, den 11 april.
Ribbon has been cutx

kp lanserar livsmedelstråg av etthundra procent återvunnet material

Klöckner Pentaplast (kp) har lanserat de första livsmedelstrågen bestående av etthundra procent återvunnen PET (rPET) som uteslutande kommer från tråg.
KP trayx

HP kommer till Drupa med tre nyckelord

Nyckelorden för HP på Drupa är automation, integration och hållbarhet, ord som de kommer att ta itu med via tre teknologier.
drupa24_hpx

Yngre vuxna mer intresserade av hållbara förpackningslösningar

Enligt plastförpackningsjätten ALPLA:s ”2024 Sustainability and Convenience in Packaging Survey”, prioriterar yngre shoppare (18-34 år) hållbara förpackningar till den grad att de är villiga att spendera mer, resa längre och göra andra extra ansträngningar för att säkerställa att deras inköp inkluderar miljövänliga vänlig förpackning.
alplax