Stora Ensos VD positiv inför bolagets kapitalmarknadsdag

PUBLICERAD: 6 november 2018
UPPDATERAD: 25 januari

”Vi fortsätter att leverera hållbar och lönsam tillväxt”, säger Karl-Henrik Sundström.

”Vi fortsätter att leverera hållbar och lönsam tillväxt” Det säger Stora Ensos VD och koncernchef Karl-Henrik Sundström inför koncernens kapitalmarknadsdag, som hålls i Helsingfors i dag, den 7 november.

”Jag är nöjd med hur Stora Ensos transformationsstrategi skapar värde i bioekonomin och framgångsrikt levererar hållbar, lönsam tillväxt. Vi är väl positionerade för att kunna dra nytta av de globala megatrenderna och vi ser många möjligheter för förnybara material att ersätta fossilbaserade, säger Karl-Henrik Sundström.

Under kapitalmarknadsdagen kommer Stora Enso att presentera sin strategi och ge en fördjupad genomgång av koncernens fem divisioner.

Inför kapitalmarknadsdagen skriver Stora Enso också att bolagets investeringskostnader (utom investeringar i biologiska tillgångar) fortsätter att ligga i nivå med avskrivningarna. För 2019 uppskattas investeringskostnaderna ligga på 550 – 600 miljoner euro (ca 5,7 – 6,2 miljarder kronor). I investeringsbeloppen ingår inte möjliga förvärv eller avyttringar.

Kapitalmarknadsdagen i Helsingfors kan följas i en livesändning på nätet. Den börjar 10.00, svensk tid (11.00 finsk tid).
Livesändningen kan följas HÄR.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Fler smarta och intelligenta förpackningar

Del två av rapporten från  AIPIAs, Active & Intelligent Packaging Industry Association, konferens och utställning i Amsterdam.
AIPIA overzichtx

Gaia Biomaterial gjorde ölmuggarna på F1-finalen komposterbara

Vid F1-finalen i Abu Dhabi nyligen stod Helsingborgsföretaget Gaia Biomaterials för en unik del av evenemangets hållbarhetssatsning.
GAIAxx

AIPIA etablerar One-stop shop för Smart Food Chain

Det fanns många nyheter på AIPIA, Active & Intelligent Packaging Industry Associations, tolfte konferens i Amsterdam nyligen. Packnews rapporterar.
AIPIA overzichtx

LEGO ersätter plastpåsar med papperspåsar

Hos LEGO pågår arbetet med att ersätta plastpåsar i förpackningar med pappersbaserade. Ett jobb som varit omfattande.
LEGOx