Stora Ensos traineeprogram blev en kanonstart för Frida

PUBLICERAD: 16 februari 2015
UPPDATERAD: 25 januari

”Det roligaste och det mest utmananade jag gjort”

Stora Enso genomför regelbundet ett populärt traineeprogram, där deltagarna varvar teori och praktik och får möjlighet att lära känna och uppleva många delar av Stora Ensos globala verksamhet.
En av de, som deltog i det senaste traineeprogrammet, är Frida Pettersson, 27 år, och hon är mycket nöjd med sina 18 månader som trainee: ”Det roligaste och samtidigt det mest utmanade jag gjort”, summerar hon.

Nästa uppstart för en ny omgång av det populära traineeprogrammet blir till hösten, men för alla som vill anta den utmaning, som detta program innebär, gäller det att snabbt vässa sin ansökan, för redan 1 mars är sista ansökningsdagen.

Frida Pettersson hade ett brinnande teknikintresse och en civilingenjörsexamen från Chalmers Tekniska Högskola med sig i bagaget, när hon sökte sig till Stora Ensos globala traineeprogram. 

”Stora Ensos verksamhet kändes spännande. Jag ville jobba i ett företag, vars verksamhet bygger på långsiktig hållbarhet”, berättar Frida Pettersson.

Frida Pettersson lyckades ta sig hela vägen genom intervjuer och tester för att slutligen få en av de åtråvärda traineeplatserna. Det var 22 traineer, som antogs till programmet och som fick en fast tjänst vid någon av Stora Ensos enheter runt om i världen. 

”Min hemmabas blev som utvecklingsingenjör på Fors Bruk utanför Avesta. Jag är väldigt glad över att jag fick möjligheten att börja min karriär på ett bruk. På så sätt lär jag känna företagets kärna och får mycket praktisk erfarenhet. Att jobba på ett bruk i en internationell koncern som Stora Enso gör dessutom att jag får lite av båda världarna – både det lokala och det globala perspektivet”, säger Frida Pettersson.

Traineeprogrammet är intensivt och utmanade. Deltagarna varvar teori och praktik och får möjligheten att uppleva många delar av företagets globala verksamhet. 

”Jag har jobbat med projekt i både Kina och Laos. Det är värdefull erfarenhet att ha fått möjligheten att jobba internationellt”, säger Frida Pettersson.

Dessutom har traineerna fått träffa Stora Ensos ledning och delta i utbildningar på bl. a topprankade affärsskolan Institute for Management Development i Schweiz. Det har varit stort fokus på ledarskap och personlig utveckling genom hela programmet. 

”Tack vare traineeprogrammet har jag blivit modigare. Det har varit flera projekt under programmet som varit utanför min bekvämlighetszon. Dessa projekt har lärt mig mycket, framförallt om vikten av att våga agera”, avslutar Frida Pettersson.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Fler smarta och intelligenta förpackningar

Del två av rapporten från  AIPIAs, Active & Intelligent Packaging Industry Association, konferens och utställning i Amsterdam.
AIPIA overzichtx

Gaia Biomaterial gjorde ölmuggarna på F1-finalen komposterbara

Vid F1-finalen i Abu Dhabi nyligen stod Helsingborgsföretaget Gaia Biomaterials för en unik del av evenemangets hållbarhetssatsning.
GAIAxx

AIPIA etablerar One-stop shop för Smart Food Chain

Det fanns många nyheter på AIPIA, Active & Intelligent Packaging Industry Associations, tolfte konferens i Amsterdam nyligen. Packnews rapporterar.
AIPIA overzichtx

LEGO ersätter plastpåsar med papperspåsar

Hos LEGO pågår arbetet med att ersätta plastpåsar i förpackningar med pappersbaserade. Ett jobb som varit omfattande.
LEGOx