Stora Ensos Sverige-chef talade på UD:s chefsmöte

PUBLICERAD: 25 augusti 2016
UPPDATERAD: 25 januari

Per Lyrvall

Stora Ensos Sverigechef Per Lyrvall har varit inbjuden som talare vid Utrikesdepartementets årliga chefsmöte i Stockholm. Detta möte pågår under en vecka och samlar omkring 180 UD-chefer och ambassadörer. Per Lyrvall medverkade under torsdagen den 25 augusti under avsnittet om exportfrämjande.

”Vi uppskattar verkligen möjligheten att få berätta om vår och skogsindustrins stora betydelse för svensk export. Så mycket som 90 procent av den svenska massa-, pappers- och kartongproduktionen exporteras och av de sågade trävarorna är det 70 procent som går på export”, berättade Per Lyrvall.

Per Lyrvall framhöll att Stora Enso är positiva till exportfrämjande satsningar som staten gör, som exempelvis Team Sweden. De skapar legitimitet för svensk export. 

UD:s chefsmöte är ett viktigt tillfälle för myndighetscheferna att få en statusuppdatering om den senaste utvecklingen i Sverige. Det är dessutom ett forum för att diskutera gemensamma frågor, som är viktiga för att främja bilden av Sverige i utlandet. Och att stärka svensk export och handel är ett nyckeluppdrag för de svenska ambassaderna runt om i världen.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

AI ger Amazon effektivare förpackningar

Amazon har utvecklat ett artificiellt intelligens (AI)-system med namnet Package Decision Engine, som förändrar hur produkter paketeras och levereras över hela världen. Systemet minskar skadorna på transporterade produkter och förbrukningen av förpackningsmaterial.
amazonx

Bryggerinäringen visar signifikanta minskningar i klimatpåverkan från sina förpackningar

Svenska bryggerier fortsätter att minska sitt klimatavtryck i så gott som alla förpackningsslag. Det visar den senaste livscykelanalysen (LCA) av dryckesförpackning från branschorganisationen Sveriges Bryggerier.
framsida

Unitedprint börjar sälja material till förpackningsindustrin

Unitedprint som driver onlinetryckeriet Print24 börjar sälja material via sitt varumärke Infowerk. Det handlar bland annat om papper, plåtar och kartong.
Toivo

Mikrovågor ett alternativ vid plaståtervinning

När det gäller återvinning av plastförpackningar är det mekanisk eller kemisk återvinning som är alternativen. På Drupa presenterades ett annat alternativ, ett alternativ till kemisk återvinning, där mikrovågor gör jobbet.
Florian Turkx