Stora Ensos Sverige-chef blir även chef för Forest-divisionen

PUBLICERAD: 18 november 2022
UPPDATERAD: 25 januari

Utöver rollen som Sverige-chef blir Per Lyrvall även chef för Stora Enso-divisionen Forest. (Bild Stora Enso)|Jari Suominen lämnar Stora Enso och posten som EVP Forest efter 25 år i koncernen. (Bild Stora Enso)

Stora Enso har utsett Per Lyrvall, koncernens Sverige-chef och chefsjurist, till ny chef och EVP för divisionen Forest efter Jari Suominen, som lämnar Stora Enso efter 25 år i bolaget. Per Lyrvall kommer att fortsätta sitt nuvarande ansvar som Stora Ensos Sverigechef utöver den nya rollen som chef för Forest-divisionen.

Stora Enso skriver i ett pressmeddelande att Per Lyrvall kommer att tillträda rollen som EVP Forest i början av december och fortsätta som medlem i koncernens ledningsgrupp.

Per Lyrvall började på Stora Enso år 1994 och har varit medlem i koncernledningen sedan 2012 och chefsjurist (Executive Vice President Legal) sedan år 2008.

”Jag är glad över att få möjligheten att leda divisionen Forest. Våra skogstillgångar och vår skogliga verksamhet utgör grunden för vår tillväxtplattform. Jag ser fram emot att fortsätta Jari Suominens arbete för att vidareutveckla vår skogsverksamhet med fokus på hållbarhet, biologisk mångfald och virkesanskaffningtjänster som stöttar Stora Ensos strategiska ambitioner”, säger Per Lyrvall.

Jari Suominen lämnar Stora Enso och posten som EVP Forest efter 25 år i koncernen. (Bild Stora Enso)

Sökandet efter en ny chefsjurist har inletts. Under övergångsperioden kommer Christian Swartling, för närvarande Senior Vice President Group Legal, att agera som tillförordnad chefsjurist.

Avgående Forest-chefen Jari Suominen började på Stora Enso år 1995 och har lett företagets Forest division sedan den etablerades år 2020. Innan dess var Jari Suominen sedan 2014 EVP och chef för Stora Ensos Wood Products division.

”Jag vill tacka Jari för hans insatser hos Stora Enso över årens lopp, det har varit ett stort nöje att arbeta tillsammans. Jari har varit drivande i transformationen av Wood Products divisionen genom etableringen av vår Building Solutions verksamhet, och han har under senare år även lagt grunden till vår nya Forest division”, säger Stora Ensos VD och koncernchef Annica Bresky.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Releaf ser Sverige som en intressant marknad

Tidigare i år berättade vi om det ukrainska företaget Releaf som tillverkar pappersmaterial baserat på fallna löv i städer i Europa. Nu är de på plats på Empack.
Releafx

Mycket händer på Empacks två dagar

I dag slog årets nordiska förpackningsmässa, Empack, upp dörrarna. Under två dagar kommer ett sjuttiotal utställare att visad bredden i förpackningsindustrin.
Empack-header

PacsOn Syd förvärvar PACia

PacsOns satsning i Sydsverige  fortsätter genom att man förvärvar PACia AB i Ystad.
pacson-syd-pacia-2700x1200x

Danone tar bort etiketterna på sina småflaskor

Danone satsar på präglade plastflaskor i Actimelsortimentet.
Danonex