Stora Ensos PureFiber-skålar lanseras i Norden av Tingstad

PUBLICERAD: 13 oktober 2020
UPPDATERAD: 25 januari

Snabbmatsskålar i PureFiber™ by Stora Enso lanseras nu på den nordiska marknaden av grossistföretaget Tingstad. (Bild Stora Enso)

Det är nu klart att Stora Ensos plastfria livsmedelsskålar i det formpressade materialet PureFiber™ by Stora Enso kommer att lanseras på den nordiska marknaden av Göteborgsbaserade grossistföretaget Tingstad.

Stora Enso har nyligen påbörjat produktion vid Hylte bruk i Småland av produkter för livsmedelssektorn, tillverkade i bolagets uppmärksammade formpressade fibermaterial PureFiberTM by Stora Enso, som är helt fritt från plast och högflourerade ämnen (PFAS) (Läs HÄR)

Stora Enso säljer sina produkter i formpressad fiber direkt till varumärkesägare och grossister. I Norden samarbetar nu Stora Enso med grossistföretaget Tingstad, som säljer PureFiber™-skålarna direkt till kunder inom snabbmatsindustrin. Tingstad är ett familjeägt företag och marknadsledande distributör av engångsartiklar till livsmedelssektorn i de nordiska länderna.

”Vi är övertygade om att PureFiber™ kommer att få stor betydelse i marknadsövergången till plastfria livsmedelsförpackningar. Vi är glada över att kunna lansera en verkligt hållbar lösning på marknaden tillsammans med Stora Enso”, säger Johan Larsson, inköpschef på Tingstad.

För närvarande består produktionen av PureFiber-produkter i Hylte av olika storlekar av skålar för snabbmatssegmentet, men Stora Enso skriver i ett pressmeddelande att produktsortimentet kommer att utökas för andra användningsområden inom livsmedel och konsumtionsvaror. Andra potentiella användningsområden finns dessutom inom förpackningar för jordbruksprodukter, elektronikprodukter och industriprodukter.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

EFI tänker utanför boxen – lanserar unikt system för tryck på wellpappförpackningar

På Drupa presenterade EFI en lösning tillsammans med Packsize för personaliserat fullfärgstryck på wellpappförpackningar.
EFI-3-1536x1024

Åtta45 förvärvar By Wind och GBGT Box

Tryckeriet By Wind och förpackningsföretaget GBGT Box blir en del av Åtta45. En expansion som ska utöka bolagets produktionskapacitet inom både tryck och förpackning.
Atta45-ver-2-1536x1024

Drupa 2024 lockade betydligt färre besökare än förväntat

När Drupa öppnade dörrarna för några veckor sedan var det åtta år sedan mässan arrangerades senast. En pandemi kom emellan. Nu har besökssiffrorna kommit och de var säkert en besvikelse för Messe Düsseldorf.
Eingänge, entrance

Scenprogrammet för Scanpack 2024 är här!

Nu släpps scenprogrammet för Scanpack, Skandinaviens största förpackningsmässa, som äger rum på Svenska Mässan i Göteborg den 22-25 oktober. Förutom utställningen med 400 utställare kommer besökarna att erbjudas ett omfattande scenprogram med nästan 100 programpunkter.
Talare på Scanpack (SV)x