Stora Ensos hållbarhetsrapport rankas som den bästa i Finland

PUBLICERAD: 22 november 2016
UPPDATERAD: 25 januari

”Vi är stolta över detta erkännande”|säger hållbarhetschefen Noel Morrin.|”Vi är glada att vår rapport uppskattas även bland media och studenter”

Stora Ensos hållbarhetsrapport för år 2015 har rankats som den bästa i Finland i den oberoende årliga granskning av hållbarhetsrapporter, som genomförs av FIBS, Finlands ledande ideella nätverk för ansvarsfullt företagande.  
Det är andra året i rad, som Stora Ensos rapport får detta erkännande. Även media och studenter, som utbildar sig inom hållbarhetsområdet, har rankat Stora Ensos hållbarhetsrapport 2015 bland de bästa.  

I FIBS granskning lyftes särskilt fram Stora Ensos omfattande och balanserade rapportering om ämnen som global uppvärmning, biologisk mångfald och mänskliga rättigheter, samt den för användare översiktliga framställningen.  

”Vi är stolta över att vårt arbete för en transparent rapportering har fått detta erkännande. Förra året införde vi en förenklad rapportstruktur i syfte att på ett konsekvent sätt presentera de mest väsentliga möjligheter och utmaningar, som företaget står inför. Vår ambition framöver är att huvudinnehållet i rapporten ska hålla högsta möjliga nivå”, säger Noel Morrin, hållbarhetschef på Stora Enso..

”Förutom att en rapport ska vara väl sammanhållen och informativ, tycker vi att den ska vara lätt att läsa och använda för alla våra intressenter. Vi är glada att vår rapport uppskattas inte bara inom hållbarhetssfären, utan även bland media och studenter”,  tillägger Ulrika Lilja, Stora Ensos kommunikationsdirektör.

I FIBS aktuella granskning  – den 21:a i ordningen – ingår 146 hållbarhetsrapporter, bestående av dels rapporter från alla företag, som är listade på Nasdaq Helsinki, dels andra utvalda rapporter från den privata sektorn.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Thorbjörn Sagerström på DS Smith Norden ser en positiv trend för industrin

Vi kontaktade Thorbjörn Sagerström, vd på DS Smith i Norden och dessutom ordförande i Grafiska Föreningen, för att få hans synpunkt på läget för wellpapp- och kartongbranschen och för hans eget företag.
DSsmith1-1024x683-1x

Ny undersökning visar att svenskar är splittrade kring plastpåseskatten

Åsikterna om att plastpåseskatten försvinner är minst sagt splittrade, och över hälften av alla svenskar tycker det är viktigt att användningen av plastpåsar fortsätter att minska. Det visar en ny Novusundersökning som Håll Sverige Rent låtit göra.
dreamstime_7756854x

Tidningen Packnews fyller 90 år!

I år fyller tidningen Packnews 90 år. En anmärkningsvärd ålder på en branschtidning, men en ålder som inte på något sätt avspeglas i kvaliten, tidningen är starkare och fräschare än någonsin. Här ger tidningens chefredaktör, Bo Wallteg, en kort bakgrund till de nittio åren.
Packnews-1_24-mailchimp-header-2

Transparent förpackning ger enklare återvinning

Som ett led i arbetet med att minska klimatavtrycket har isoleringproducenten Rockwool förändrat förpackningarna. Något som ökar återvinningsmöjligheterna med 85  procent enligt företaget.
ROCKWOOL förpackning