Stora Ensos hållbarhetsrapport rankas som den bästa i Finland

PUBLICERAD: 22 november 2016
UPPDATERAD: 25 januari

”Vi är stolta över detta erkännande”|säger hållbarhetschefen Noel Morrin.|”Vi är glada att vår rapport uppskattas även bland media och studenter”

Stora Ensos hållbarhetsrapport för år 2015 har rankats som den bästa i Finland i den oberoende årliga granskning av hållbarhetsrapporter, som genomförs av FIBS, Finlands ledande ideella nätverk för ansvarsfullt företagande.  
Det är andra året i rad, som Stora Ensos rapport får detta erkännande. Även media och studenter, som utbildar sig inom hållbarhetsområdet, har rankat Stora Ensos hållbarhetsrapport 2015 bland de bästa.  

I FIBS granskning lyftes särskilt fram Stora Ensos omfattande och balanserade rapportering om ämnen som global uppvärmning, biologisk mångfald och mänskliga rättigheter, samt den för användare översiktliga framställningen.  

”Vi är stolta över att vårt arbete för en transparent rapportering har fått detta erkännande. Förra året införde vi en förenklad rapportstruktur i syfte att på ett konsekvent sätt presentera de mest väsentliga möjligheter och utmaningar, som företaget står inför. Vår ambition framöver är att huvudinnehållet i rapporten ska hålla högsta möjliga nivå”, säger Noel Morrin, hållbarhetschef på Stora Enso..

”Förutom att en rapport ska vara väl sammanhållen och informativ, tycker vi att den ska vara lätt att läsa och använda för alla våra intressenter. Vi är glada att vår rapport uppskattas inte bara inom hållbarhetssfären, utan även bland media och studenter”,  tillägger Ulrika Lilja, Stora Ensos kommunikationsdirektör.

I FIBS aktuella granskning  – den 21:a i ordningen – ingår 146 hållbarhetsrapporter, bestående av dels rapporter från alla företag, som är listade på Nasdaq Helsinki, dels andra utvalda rapporter från den privata sektorn.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x