Stora Ensos biokompositer dragplåster på plastmässa

PUBLICERAD: 25 mars 2019
UPPDATERAD: 25 januari

Polymerer plus träfiber är grundingredienserna i Stora Ensos biokompositmaterial DuraSense.

Stora Enso kommer för första gången att ställa ut på mässan Plastteknik Nordic i Malmö i maj, och då visa upp sin satsning på träfiberbaserade biokompositmaterial.

Stora Enso vill med sitt deltagande öka kunskapen om biokompositer, som kan ersätta fossila plaster och på en egen yta i mässhallen kommer man att visa och informera om materialet DuraSense, som är ett biokompositmaterial, som Stora Enso sedan 2018 producerar vid sitt bruk i halländska Hyltebruk.

”Vår vision är att erbjuda en mötesplats, där branschöverskrivande affärsrelationer byggs som främjar hållbar innovation. Att Stora Enso nu vill investera i mässan, är en viktig milstolpe för oss”, säger Charlotta Nordenfelt, projektledare för Plastteknik Nordic.

Patricia Oddshammar, Stora Enso.

Plastteknik Nordic äger rum å Malmömässan i Malmö den 8 – 9 maj. Mässan, som arrangeras av Easyfairs, kännetecknas av materialinnovation och i år riktas mycket av ljuset på hållbara material och alternativ till fossilbaserad plast.

”Vi är glada över att kunna möta och nätverka med nyckelaktörerna inom nordisk polymerindustri, för att skapa insikt och förstå hur vi kan hjälpa till att förbättra plastprodukter”, säger Patricia Oddshammar, chef för biokompositverksamheten på Stora Enso och som också kommer att gästföreläsa på talarscenen på mässan.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Diageo testar pappersflaska tillverkad av PulPac på festival i Barcelona

I samarbete med PA Consulting, som är en del av Bottle Collective med PA och svenska PulPac, testar Diageo en Dry Molded Fiber-flaska som till nittio procent består av papper, med en tunn plastliner och en folieförsegling.
Diageo-to-trial-paper-Baileys-bottles

Packnews fyller 90 år - vi ser tillbaka på 1965

Packnews fyller 90 år i år. Vi gör lite nedslag i olika år och kan ibland konstatera att inte så mycket verkar ha hänt i branschen inom vissa områden.
Påsex

Återanvändbara biobaserade muggar från Sulapac hos Burger King

Restel, ett finskt restaurang- och cateringföretag, startar en pilot med återanvändbara dryckesmuggar gjorda av biobaserat och återvinningsbart Sulapacmaterial i utvalda restauranger, inklusive två Burger King restauranger.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

Stolta som tuppar och hoppas vinna Packnorth Award 2024

Finska Oy Orapac AB sällar sig till raden av företag som vill vinna Packnorth Award 2024. Greenbox, är i grunden en enkel konstruktion, en låda med lock, men den är baserad helt på återvunnet fibermaterial och har isoleringsegenskaper mot både värme och kyla som man säger överträffar en EPS-förpackning.
{"capture_mode":"AutoModule","faces":[]}