Stora Ensos årsomsättning översteg 10 miljarder euro

PUBLICERAD: 8 februari 2018
UPPDATERAD: 25 januari

”Vi har nått en ny nivå som ett företag för förnybara material”

”Vi har nått en ny nivå som ett företag för förnybara material. Transformationen har varit framgångsrik med en omsättning på över tio miljarder euro och ett operativt rörelseresultat för året på en miljard euro. Samtidigt har vi stärkt vår position i bioekonomin för framtiden”, skriver Stora Ensos VD och koncernchef Karl-Henrik Sundström i sin kommentar till bolagets årsbokslut.

Av rapporten framgår att Stora Ensos omsättning för verksamhetsåret 2017 blev 10,045 miljarder euro (ca 100 miljarder kronor), vilket var en ökning med 2,5 procent jämfört med omsättningen år 2016 (9,802 miljarder euro). Det operativa rörelseresultatet för 2017 ökade med 13,6 procent till  1,004 miljarder euro (ca 10 miljarder kronor)

”Tillväxten har ökat under fyra kvartal i rad och tack vare större volymer, högre försäljningspriser och ett bättre produktutbud nådde vi en operativ rörelsemarginal på 11,2 procent och en avkastning på sysselsatt kapital på 13,5 procent, vilket är över vårt långsiktiga finansiella mål”, konstaterar Karl-Henrik Sundström.

I sin kommentar lyfter Karl-Henrik Sundström också fram två viktiga händelser, som bolaget har annonserat under 2018 års första kvartal:

”Vi har undertecknat ett globalt ramavtal med tre globala fackförbund för att upprätthålla fundamentala arbetstagarrättigheter. Detta är en del av vårt kontinuerliga arbete, för att erbjuda en säker och givande arbetsplats för våra anställda och våra underleverantörer och vara en attraktiv arbetsgivare. Och jag är också mycket stolt över att vi är det första skogsbolaget, som sätter upp vetenskapligt förankrade klimatmål för att fortsätta minska utsläppen av koldioxid och andra växthusgaser.” (Läs HÄR), 

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x