Stora Enso: Vi stoppar alla våra verksamheter i Ryssland!

PUBLICERAD: 2 mars 2022
UPPDATERAD: 25 januari

Stora Enso ställer sig bakom de pågående sanktionerna mot Ryssland och stoppa tills vidare all verksamhet i Ryssland. (Bild Stora Enso)|”Kriget i Ukraina är oacceptabelt”, säger Annica Bresky. (Bild Stora Enso)

Finsk-svenska skogs- och pappersjätten Stora Enso meddelar att man ställer sig bakom de pågående sanktionerna mot Ryssland och att man nu stoppar all produktion och försäljning i Ryssland samt all export och import till och från landet!

”Kriget i Ukraina är oacceptabelt”, säger Annica Bresky. (Bild Stora Enso)

”Kriget i Ukraina är oacceptabelt och vi står helt bakom sanktionerna. Vi kommer nu att rikta allt vårt fokus på att stötta våra kunder och säkerställa välbefinnandet hos våra anställda”, säger Annica Bresky, VD och koncernchef i Stora Enso.

I Ryssland har Stora Enso tre anläggningar för wellpapproduktion samt två sågverk, med totalt cirka 1.100 anställda. Företaget kommer också att stoppa all export och import till och från Ryssland. En åtgärdsplan har aktiverats för att säkerställa insatsmaterial från andra källor.

Stora Ensos totala försäljning i Ryssland är cirka tre procent av koncernens totala intäkter. Inverkan på Stora Ensos resultat och försäljning är ”inte betydande”.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Metsä Boards falskartongmaskin är nu störst i Europa

Metsä Board, en del av Metsä Group, invigde sin uppgraderade falskartongmaskin i Husum, Sverige, den 11 april.
Ribbon has been cutx

kp lanserar livsmedelstråg av etthundra procent återvunnet material

Klöckner Pentaplast (kp) har lanserat de första livsmedelstrågen bestående av etthundra procent återvunnen PET (rPET) som uteslutande kommer från tråg.
KP trayx

HP kommer till Drupa med tre nyckelord

Nyckelorden för HP på Drupa är automation, integration och hållbarhet, ord som de kommer att ta itu med via tre teknologier.
drupa24_hpx

Yngre vuxna mer intresserade av hållbara förpackningslösningar

Enligt plastförpackningsjätten ALPLA:s ”2024 Sustainability and Convenience in Packaging Survey”, prioriterar yngre shoppare (18-34 år) hållbara förpackningar till den grad att de är villiga att spendera mer, resa längre och göra andra extra ansträngningar för att säkerställa att deras inköp inkluderar miljövänliga vänlig förpackning.
alplax