Stora Enso utvecklar plastfritt förpackningskoncept för Vogue

PUBLICERAD: 20 maj 2021
UPPDATERAD: 25 januari

Stora Enso har tagit fram ett miljövänligt förpackningskoncept för premiärnumret av modemagasinet Vogue Scandinavia. (Bild Stora Enso)

Stora Enso har tagit fram ett förnybart, koldioxidneutralt och miljövänligt förpackningskoncept för premiärnumret av modemagasinet Vogue Scandinavia, som publiceras i augusti i år. Konceptet ska ersätta plast vid förpackning av tidningsmagasin.

Stora Enso skriver i ett pressmeddelande att man har inlett ett strategiskt samarbete med Vogue Scandinavia och som en del i samarbetet ska Vogue få ta del av Stora Ensos expertis inom hållbarhet och förpackningsdesign.

Samarbetet innebär bland annat att Stora Enso ska förse Vogue Scandinavia med förnybara förpackningar till deras magasin, samt tjänster för förpackningsdesign och automatisering. Målet är att förpackningen till Vogue Scandinavias magasin ska vara helt koldioxidneutral genom ett förnybart och klimatsmart råmaterial och genom en energieffektiv produktion. Återstående utsläpp kompenseras med hjälp av Stora Ensos tjänst CarbonZero i samarbete med företagets klimatkompenseringspartner South Pole.

”Vi vill tillsammans med Vogue Scandinavia möta den allt mer miljömedvetna modepublikens krav på en grönare värld”, säger Ulrika Lilja, kommunikations- och marknadsdirektör på Stora Enso.

Stora Enso kommer att bistå Vogue Scandinavia med rådgivning om hållbara material och analyser om miljöpåverkan under livscykeln. Stora Enso kommer också att hjälpa Vogue Scandinavia med transparent hållbarhetsrapportering.

”När jag bestämde mig för att lansera Vogue Scandinavia ville jag också förändra tidningsbranschen i hela regionen och göra vårt magasin till en ledare inom hållbarhet. Stora Enso blir en perfekt samarbetspartner och kan hjälpa oss att nå våra mål. Stora Enso har både förstått min vision och stöttat mig fullt ut med sin expertis, innovationsanda och engagemang”, säger Martina Bonnier, chefredaktör för Vogue Scandinavia.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x