Stora Enso samarbetspartner vid Finlands 100-årskalas i Stockholm

PUBLICERAD: 20 augusti 2017
UPPDATERAD: 25 januari

”Sthlm/Suomi ” förväntas bli en stor folkfest med 100.000 besökare i Kungsträdgården i Stockholm.|”I vår monter kommer vi att ha ett fokus på innovationer och visa exempel på nya förnybara framtidsprodukter från skogen”

Stora Enso är tillsammans med Fazer och Viking Line huvudsamarbetspartners för evenemanget ”Sthlm/Suomi”, som är beteckningen på den tre dagar långa fest, som kommer att äga rum i Kungsträdgården i Stockholm, 24-26 augusti, i samband med firandet av Finlands första 100 år av självständighet.
Evenemanget är ett av de största firandena av Finland, som ägt rum utanför Finlands gränser och förväntas locka 100.000 besökare till Kungsträdgården.

Under de tre dagarna kommer Stora Enso att ha en företagsmonter på plats i Kungsträdgården. Montern bemannas av medarbetare från olika enheter inom Stora Enso och flera av medarbetarna på plats är finskspråkiga. 

”I vår monter kommer vi att ha ett fokus på innovationer och visa exempel på nya förnybara framtidsprodukter från skogen. Vi vill visa att det som är fossilbaserat idag, kan göras av trä imorgon”, säger Ulrika Lilja, kommunikationsdirektör, Stora Enso. 

Dessutom kommer Stora Ensos VD och koncernchef Karl-Henrik Sundström att delta i panelsamtalet ”Finland och Sverige  om hundra år – guld eller gröna skogar?” som äger rum på torsdagen den 24 augusti kl.18.00 på Lilla scenen i Kungsträdgården. 

Evenemanget i Stockholm har ledordet ”tillsammans” och syftar till att visa på vikten av samarbete mellan Sverige och Finland. Firandet är även en möjlighet att visa upp det moderna och modiga Finland. Tanken är att skapa en riktig folkfest i Kungsträdgården, därför är det inget inträde utan alla som vill ska ha möjlighet att delta i firandet. Det officiella Sverige och Finland finns också på plats i form av presidentparet från Finland, kungaparet från Sverige samt statsministrarna från de båda länderna.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Det våras för plastbärkassarna när skatten är på väg bort

Nyligen berättade Packnews om en ICA-butik som börjar sälja bärkassar av biomaterial och nu satsar Coop Sverige på bärkassar som till stor del består av återvunnet material. Den 1 november tas skatten bort på bärkassar.
coop-carrier-bag-trioworld

Drupa 2024 - Många vill ha en bit av kakan inom etikettproduktion

Packnews danska redaktör, Søren Winsløw, sammanfattar här sina intryck från Drupa ur ett etikettperspektiv. Digitalisering är ett gångbart ord i detta sammanhang.
canon_drupa_01xx

Bioplast kan bli en väsentlig del av klimatlösningen om vi tänker kreativt och samarbetar!

Det senaste COP-mötet i Dubai lämnade visserligen mycket kvar att önska för den globala civilisationens framtid. Däremot så var delegaterna överens om att det fossila kolet behöver avvecklas. Ju förr dess bättre ska vi nog tillägga. Det här debattinlägget från Nordisk Bioplastförening framför synpunkter på detta.
Foto: Riccardo Annandale, Unsplash

Karamello gör smakfull investering i tonerpress

Karamello arbetar med förpackning och branding av reklamgodis. Nu investerar Linköpingsföretaget i Fujifilms flaggskepp Revoria Press PC1120.
Henrik-stor