Stora Enso öppnar sitt nya innovationscentrum i Sickla

PUBLICERAD: 27 maj 2015
UPPDATERAD: 25 januari

Affärskontorsfastigheten Sickla Front i Nacka blir hemvist för Stora Enso Biomaterials nya innovationscentrum. (Bild Atrium Ljungberg)

Divisionen Biomaterials inom Stora Enso kommer från den 1 juni att flytta in i nya lokaler i affärskontorskomplexet Sickla Front i Nacka kommun i södra Stockholm. Biomaterials har hyrt cirka 5.000 kvadratmeter i fastigheten av Atrium Ljungberg och ska där succesivt bygga upp ett nytt innovationscentrum där man koncentrerar forskning och affärsutveckling inom förnybara förpacknings- och biomaterial.

Att Stora Enso planerade att öppna ett nytt innovationscentrum inom biomaterial har stått klart en tid, men det är först nu, som bolaget berättar var centrat kommer att vara beläget.

Stora Enso skrev i ett pressmeddelande i december i fjol att centret ska främja innovation genom att identifiera affärsmöjligheter för förnybara material och sammanföra dem med innovations- och forskningscentra inom näringslivet och den akademiska världen.

”Vårt mål är att utveckla ett konkurrenskraftigt utbud som gynnar kunder inom flera branscher och marknader samt skapar mervärde av vår råvara”, sade Stora Ensos VD Karl-Henrik Sundström i meddelandet.

Verksamheten i Sickla Front, som beräknas komma igång till hösten 2015, kommer att sysselsätta cirka 75 – 100 personer. Enheten ska bemannas med Stora Enso-medarbetare, som för närvarande arbetar i Sverige, Finland och Tyskland.

”Det är viktigt för oss att skapa goda förutsättningar för kreativt tänkande och tvärfunktionell interaktion genom att samla FoU och affärsutveckling under samma tak. I Atrium Ljungbergs lokaler får vi en bra omgivning för detta samt närhet till ledande innovations- och forskningscentra på både akademisk och affärsmässig nivå”, säger Antonio Batistini, chef för Innovation and Strategic Marketing, Stora Enso Biomaterials.

————————————-
Om Stora Enso Biomaterials
Stora Enso Biomaterials erbjuder olika massakvaliteter för att möta behoven hos pappers-, kartong- och mjukpappersproducenter. I utbudet ingår även fluff för hygienapplikationer och dissolvingmassa för textilindustrin. Stora Enso Biomaterials mission är att hitta nya, innovativa sätt att maximera värdet på de råmaterial, som kan utvinnas av trä eller andra typer av biomassa med lignocellulosa. Målet är att genom innovation utveckla Stora Enso till ett biokemiföretag för förnybara material.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Fler smarta och intelligenta förpackningar

Del två av rapporten från  AIPIAs, Active & Intelligent Packaging Industry Association, konferens och utställning i Amsterdam.
AIPIA overzichtx

Gaia Biomaterial gjorde ölmuggarna på F1-finalen komposterbara

Vid F1-finalen i Abu Dhabi nyligen stod Helsingborgsföretaget Gaia Biomaterials för en unik del av evenemangets hållbarhetssatsning.
GAIAxx

AIPIA etablerar One-stop shop för Smart Food Chain

Det fanns många nyheter på AIPIA, Active & Intelligent Packaging Industry Associations, tolfte konferens i Amsterdam nyligen. Packnews rapporterar.
AIPIA overzichtx

LEGO ersätter plastpåsar med papperspåsar

Hos LEGO pågår arbetet med att ersätta plastpåsar i förpackningar med pappersbaserade. Ett jobb som varit omfattande.
LEGOx