Stora Enso omorganiserar och utnämner nya chefer

PUBLICERAD: 18 mars 2015
UPPDATERAD: 25 januari

Gilles van Nieuwenhuyzen har utsetts till chef för den nya divisionen Packaging Solutions.|Markus Mannström har blivit ansvarig för den nya funktionen Group Technology.

Stora Enso inför en ny struktur i sin förpackningsverksamhet genom att den tidigare divisionen Renewable Packaging har delats upp i två separata divisioner: Consumer Board och Packaging Solutions. Bolaget skriver att omorganisationen är ytterligare ett steg i riktning mot att stärka Stora Ensos fokus på kunder, affärsresultat och tillväxt. Den ökar också insynen i den finansiella rapporteringen. Samtidigt har man utsett en chef för den nya divisionen Packaging Solutions samt en chef för den nya funktionen Group Technology.

Den nya divisionen Consumer Board driver fem kartongbruk i Finland, Sverige och Spanien. Verksamheten i kartongbruksprojektet i Guangxi i Kina och den gemensamma verksamheten Bulleh Shah Packaging i Pakistan tillhör också Consumer Board.

Nya divisionen Packaging Solutions driver kartongbruken för förpackningar i Finland och Polen och konverteringsanläggningar i tio länder i Europa och Asien, inklusive Inpac Packaging i Kina och Indien.

Stora Enso har från den 1 januari 2015 även omorganiserat sin rapporteringsstruktur, vilket innebär att man från detta datum kommer att rapportera finansiella siffror för divisionerna Consumer Board, Packaging Solutions, Biomaterials, Wood Products och Paper samt för segmentet Övriga.
Den nya strukturen innebär också att affärsområdet Building and Living nu heter division Wood Products och att Printing and Reading blivit division Paper. Biomaterials och Övriga behåller sina beteckningar.

Till Executive Vice President för affärsområdet Packaging Solutions har utsetts Gilles van Nieuwenhuyzen, som är nederländsk medborgare med omfattande global erfarenhet från flera branscher, bland annat livsmedelsingredienser, bioteknik och kemikalier. Han kommer närmast från en tjänst som chef för affärsområdet Enablers på DuPont Nutrition & Health (före detta Danisco) i Danmark.
I sin nya tjänst kommer Gilles van Nieuwenhuyzen att vara baserad i Stockholm.

Hannu Alalauri, som ansvarat för affärsområdet Packaging Solutions, har lämnat Stora Enso för andra uppgifter.

”Jag vill tacka Hannu Alalauri, som har ansvarat för affärsområde Packaging Solutions, för hans stora bidrag till utvecklingen av våra innovativa fiberbaserade förpackningar”, säger Stora Ensos VD och koncernchef Karl-Henrik Sundström.

Till Chief Technology Officer (CTO) och ansvar för den nya funktionen Group Technology har utsetts Markus Mannström, som är finsk medborgare och har varit anställd på Stora Enso sedan 2001. Han har arbetat med flera stora investerings- och FoU-projekt, senast som General Manager för Stora Ensos Guangxiprojekt i Kina. Dessförinnan innehade han en befattning som SVP, Investments and Operations, inom Stora Ensos affärsområde Renewable Packaging, där han också var ansvarig för FoU. Markus Mannström är baserad i Helsingfors.

Både Gilles van Nieuwenhuyzen och Markus Mannström, vilka tillträdde sina nya befattningar den 16 mars, ingår dessutom i Stora Ensos koncernledning.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x